ΝΑΡ: Πανεργατικό μέτωπο αγώνα κόντρα στην επιστράτευση

«Η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, η συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος και της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου πλούτου, προχώρησε στο μόνο μέτρο που απομένει σε ολοκληρωτικές και αυταρχικές κυβερνήσεις, στην επιστράτευση και την επίταξη των εργαζομένων απεργών της ΔΕΗ. Θέλει να πουλήσει πάση θυσία και γρήγορα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στους τοκογλύφους και κερδοσκόπους που υπηρετεί -εγχώριους και ευρωπαίους- την ΔΕΗ, τα ορυχεία, τα υδροηλεκτρικά, τους σταθμούς παραγωγής, την περιουσία του λαού και των εργαζομένων. Για να προχωρήσει στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και σχέδιά της απαντά με αυταρχισμό, καταστολή και επίθεση σε όποιον αντιστέκεται.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της ΔΕΗ στις μονάδες παραγωγής και η λαϊκή υποστήριξη στον αγώνα τους κατέρριψε τον ’κοινωνικό αυτοματισμό’ και οδήγησε στον αντιδραστικό μονόδρομο του ‘δικαστικού αυτοματισμού’». Αυτό εκτιμά το Νέο Αριστερο Ρεύμα (ΝΑΡ) για την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ΝΑΡ, «χρειάζεται μια συντονισμένη και ενιαία απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς για να πέσει στο κενό η κυβερνητική απόφαση της επιστράτευσης, για να συνεχιστεί και κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στην ΔΕΗ κι ευρύτερα. (…) Να συναντηθούν με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ οι Χαλυβουργοί και οι εργάτες της Κόκα-Κόλα, των τσιμέντων, των δεκάδων εργοστασίων και εταιρειών που απολύουν, μειώνουν μισθούς, δεν πληρώνουν».

Και καταλήγει:

  • Παλεύουμε τώρα με τους αγώνες στα χέρια μας.
  • Νίκη στους απεργούς της ΔΕΗ, κάτω η επιστράτευση
  • Μέτωπο αγώνα και ανατροπής των μαχόμενων κλάδων, ΔΕΗ, δημόσιο, διαθέσιμοι, ιδιωτικός τομέας. Απεργιακός συντονισμός τώρα!
  • Παλλαϊκός ξεσηκωμός για τη δημόσια περιουσία. Ρεύμα, παιδεία, υγεία και νερό, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό!
  • Για το δικαίωμα του λαού να απεργεί, να διαδηλώνει, να αγωνίζεται. Για τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν μπει στο γύψο.
  • Κάτω το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, δικαστικού, αστυνομικού και επιχειρηματικού ολοκληρωτισμού.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.