Μουσικό τριήμερο με ολόγιομο φεγγάρι

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν στις 11, 12 και 13 Ιουλίου, σειρά εκδηλώσεων κάτω από το φως της πανσέληνου του Ιουλίου, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και στις τρεις μέρες των εκδηλώσεων.

-Στάξε στη λίμνη μόνο μια στάλα κρασί
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ. η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. Συμμετέχουν οι: Ειρήνη Δόβα, σοπράνο, Αχιλλέας Φρέστας, βαρύτονος, Γεωργία Αναστάση, πιάνο, Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο, φλογέρα, σαξόφωνο και ενορχήστρωση.
Αποσπάσματα από την ποίηση του Γ. Σεφέρη θα διαβάσει η Μαρία Στρατσάνη, Διευθύντρια Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και ο Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

-Ross Daly Quartet
Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, στις 9.30 μ.μ. εμφανίζεται το Ross Daly Quartet με τους:
Kέλυ Θωμά: λύρες
Σοφία Ευκλείδου: τσέλο
Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι
Φιλοξενούμενος καλλιτέχνης ο Amin Alagabu.

Το Ross Daly Quartet είναι ένα μικρό και ευέλικτο μουσικό σχήμα που ερμηνεύει το ρεπερτόριό του μέσα από νέες ενορχηστρώσεις. Σε αυτό το σχήμα γίνεται έντονη χρήση του ταυτόχρονου ακούσματος δύο τοξωτών (άλλοτε δυο λύρες μαζί, άλλοτε λύρα και τάρχου) από τον Ross Daly και την Κέλυ Θωμά, πράγμα το οποίο δεν συνηθίζεται στις παραδοσιακές φόρμες ενορχήστρωσης, ενώ εδώ αποτελεί βασικό καταλύτη για τη διαμόρφωση και την εξέλιξη του ρεπερτορίου του συγκροτήματος.

-Το φεγγάρι είναι κόκκινο
Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, επίσης στις 9.30 μ.μ., ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι.
Μαζί του ο Γιώργος Σαλτάρης, στο πιάνο, και ο Μανώλης Γεωργοστάθης, στο μπουζούκι.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.