Μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την ΕΛΕΠΑΠ

sgt2n

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, ενώ το ρόλο τους τον καθορίζουν οι ίδιοι: μπορεί να είναι απλοί παρατηρητές ή να συμμετέχουν ενεργά.
Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό.

Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Αρχικά, τα παιδιά γνωρίζουν το χώρο και τους μουσικούς και, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα και παράγουν ήχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μουσικοί, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τη μουσική.
Στο εργαστήριο αυτό, η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν την ύπαρξή τους, να εκφράσουν τι νιώθουν, να τραγουδήσουν και να γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών.
Ημερομηνίες: 22-29-30 Νοεμβρίου 2014

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014: Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς.
Γονείς παιδιών 5-7 ετών, ώρες 10:00-12:00
Γονείς παιδιών 8-11 ετών, ώρες 12:00-14.00

Σάββατο, Κυριακή 29 και 30 Νοεμβρίου 2014: Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα.
Γονείς και παιδιά 5-7 ετών, ώρες 10:00-12:00
Γονείς και παιδιά 8-11 ετών, ώρες 12:00-14:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κρατήσεις: 2651083173, ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων
Τόπος διεξαγωγής: ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, Νεοκαισάρεια Τ.Θ. 351, Ιωάννινα


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.