Μουσική απόλαυση εις «Διπλούν» στην Κόνιτσα (video)

Την περασμένη Παρασκευή 1 Αυγούστου στα πλαίσια της εκδήλωσης «S.O.S. Αώος- S.O.S. Αμάραντος- S.O.S.τε τα νερά του τόπου μας» που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ), είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό σχήμα, τους «ΔΙΠΛΟΥΝ».
Οι «ΔΙΠΛΟΥΝ» είναι ο Γρηγόρης Μελάκης στα τύμπανα και ο Βασίλης Σαλτίκης στο σαξόφωνο. Παρουσίασαν πρόγραμμα διάρκειας περίπου μιας ώρας με κομμάτια εμπνευσμένα από τη λαϊκή παράδοση (κυρίως τη μακεδονίτικη) και τη jazz ανθολογία. Αξιοσημείωτη- πέραν των άλλων μουσικών τους προσόντων- είναι η αντοχή του σαξοφωνίστα Βασίλη Σαλτίκη καθώς είναι αρκετά ζόρικο να βασίζεται πρόγραμμα μιας ώρας σε πνευστό χωρίς τη στήριξη για παύσεις ξεκούρασης από άλλα όργανα.
Οι “ΔΙΠΛΟΥΝ”- όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Γιώργος Παπαχριστοδούλου- «μας ταξίδεψαν με τον αρμονικό τους μουσικό διάλογο» και φυσικά κέρδισαν τις εντυπώσεις. Υποσχόμενη να επιστρέψω στους εν λόγω καλλιτέχνες και την ιδιαίτερη δουλειά τους το συντομότερο δυνατό, παραθέτω βίντεο από τη βραδιά για του λόγου το αληθές. Καλή σας ακρόαση!

Σύντομα Βιογραφικά των μουσικών:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μ. ΜΕΛΑΚΗΣΤΥΜΠΑΝΑ: Ξεκίνησε μέσα στη δεκαετία του 1970 παίζοντας ροκ. Την περίοδο 1982-85 είναι μέλος των Scraptown (δίσκοι: «Scraptown», «Rules of the Game», «Viva Sahara»). Συμμετείχε σε συναυλίες και σε ηχογραφήσεις γνωστών προσωπικοτήτων της ελληνικής μουσικής σκηνής: Β. Γερμανό, Γ. Γιοκαρίνη, Χ. Αλεξίου, Δ. Γαλάνη, Α. Ιωαννίδη, Ο. Περίδη, Α. Πρωτοψάλτη. Έπαιξε επίσης με τα συγκροτήματα Άνεμος, Σπυριδούλα κ.ά. Συμμετείχε στο μουσικό σχήμα «Ερασιτεχνική Ομάδα: Αλληλεπίδρασις» (μαζί με τους: Β. Ντάλλα, Θοδωρή Ρέλλο, Διαμαντή Σιμίτα, Παντελή Μπενετάτο, Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλο) και στο άλμπουμ τους «Acid Free» (Ano Kato Records). Από το 1994 είναι στο βασικό πυρήνα του συγκροτήματος ΠΥΡΟΣ ΑΙΘΗΡ (τύμπανα, κουδουνόφωνο, σύνθεση).
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΤΙΚΗΣ- ΣΑΞΟΦΩΝΟ: Σπούδασε μουσική και αυτοσχεδιασμό στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Φλώρο Φλωρίδη και έπειτα στην Αθήνα, στο Ωδείο Νάκας (υποτροφία) με τον Δημ. Βασιλάκη και τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μουσικά σεμινάρια στην Αγγλία, στην Ινδία και στις ΗΠΑ (υποτροφία). Έχει συμπράξει με Έλληνες και ξένους μουσικούς: ΝΑΚΑΣ Big Band, MΑΠΟΥΖΟΥΜΕ, Xavier Padilla, Shankar Lal, Πυρός Αιθήρ, Invisible Hands, Εστουδιαντίνα, ANTARA, ANACONDA κ.α. Ηχογράφησε με Ν. Πιπινέλη, Αέρα Πατέρα, A.N.D., Victor Bright, Photografers, Μαίρη Δαλάκου, Ριζότο, Πυρός Αιθήρ, Ανδρέα Κατσιγιάννη, Γεωργία Βελιβασάκη. Επίσης συνεργάστηκε με μουσικοθεατρικές ομάδες: Χοροροές, Αρόδο, Ήχο πλάγιο, Φωσφόροι. Διδάσκει σαξόφωνο και μουσικά σύνολα στο Ωδείο Νάκας.

Α.Τ.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.