Μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα φέρνει ο Ιούλιος

euro_genikh

Με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ ξεκινά ο Ιούλιος για τους εργαζόμενους, ενώ οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τους άδικους φόρους που προβλέπονται από τα εκκαθαριστικά. Από τον Ιούλιο ξεκινά και μείωση των επιδομάτων, που θα επιφέρουν νέες απώλειες στους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Στον ίδιο δρόμο και τα επιδόματα κατάρτισης και ανεργίας, καθώς καταρρέουν τα έσοδα του ΟΑΕΔ.

Την ίδια ώρα, με αφορμή την Ελληνική Χαλυβουργία, δόθηκε επισήμως το πράσινο φως σε ομαδικές απολύσεις, ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μετά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων το ΔΝΤ επικεντρώνει τις πιέσεις στον κατώτατο μισθό, ενώ απαιτεί ουσιαστικά μείωση των δαπανών για επιδόματα ανεργία, με πρόσχημα την πιλοτική εφαρμογή του λεγόμενου “ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος”, που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα ξεπερνά τα 300 ευρώ και θα δίνεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις (π.χ. προϋποθέτει οικογενειακό εισόδημα μέχρι 4.800 ευρώ).

Απολύσεις ή νέες μειώσεις αποδοχών και ατομικός μισθός στο Δημόσιο είναι το μήνυμα της τρόικας, εν όψει των συνομιλιών του Ιουλίου, μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους και τη διαφωνία Λοβέρδου – Μητσοτάκη για τις διαθεσιμότητες.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Σαμαράς -όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή»- έχει δεσμευτεί να λάβει «τα μέτρα που θα αποδειχθούν αναγκαία» για να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.