Μείωση τελών ύδρευσης διεκδικούν οι φυλακές Σταυρακίου

Μείωση στα τέλη της ΔΕΥΑΙ ζητούν οι δικαστικές φυλακές Σταυρακίου. Το θέμα έθεσε η διευθύντρια των φυλακών  Ιωαννίνων, Ελένη Αγαπητού η οποία το πρωί της Τετάρτης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Η κα Αγαπητού έθεσε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία των φυλακών και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Για τις χρεώσεις της ΔΕΥΑΙ, με την κ. Αγαπητού να σημειώνει πως «λόγω του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων τα έξοδα συντήρησης είναι ιδιαίτερα υψηλά και στις δύσκολες εποχές που διανύουμε δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούμε».

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών απάντησε πως αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα, πως ανάλογα αιτήματα έχουν τεθεί και από άλλα ιδρύματα της πόλης και πως το θέμα θα τεθεί συνολικά σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθεί σχετική απόφαση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ

Από τη Διευθύντρια των φυλακών εκφράστηκε το ενδιαφέρον για τη λειτουργία προγραμμάτων κατάρτισης για τους κρατούμενους και κυρίως για προγράμματα εκμάθησης αγγλικής και ελληνικής γλώσσας. Όπως επίσης και για τη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τους κρατούμενους.

Ακολούθησε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, όπου διερευνήθηκαν οι δυνατότητες υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης σε κρατούμενους, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με τη Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΙ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

  • Τέλος η κ. Αγαπητού έθεσε το θέμα της κατασκευής πεζοδρομίου έξω από το Κατάστημα επί της Λεωφόρου Σταυρακίου, για λόγους καλύτερης επόπτευσης της περιοχής για να λάβει τη διαβεβαίωση από το Δήμαρχο ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί άμεσα.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.