Σε κλίμα συναίνεσης το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων

Πρόεδρος ο Γ. Παπαδιώτης- Έκπληξη με Μπαρτζώκα

του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και ο Γιώργος Παπαδιώτης εξελέγη πριν από λίγο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για την επόμενη πενταετία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 και ο κ. Παπαδιώτης έλαβε συνολικά 39 ψήφους από τους 42 δημοτικούς συμβούλους που προσήλθαν στην κάλπη.

Τρεις σύμβουλοι ψήφισαν λευκό, απόντας ήταν ο κ. Χήτος από την παράταξη του Ν. Γκόντα, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία λόγω της αντίθεσης στον «Καλλικράτη» ο Τ. Τασιούλας («Λαϊκή Συσπείρωση») και Στ. Σκοπούλης (ΔΡΑΣΥ).

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Βασίλης Βλέτσας από την παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» λαμβάνοντας 37 ψήφους (πέντε λευκά, δύο απόντες, ενώ είχε προσέλθει στο μεταξύ ο κ. Χήτος).

Η μίνι έκπληξη της σημερινής, πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η εκλογή του Άρη Μπαρτζώκα, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» στη θέση του γραμματέα. Έλαβε συνολικά 30 ψήφους, ενώ 13 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν λευκό (απείχαν και σε αυτή την ψηφοφορία οι κκ. Τασιούλας και Σκοπούλης).

dimotiko_psifoforia“ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ”

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα προέδρου ο κ. Παπαδιώτης ανέφερε ότι με τη συνεργασία όλων των παρατάξεων θα προσπαθήσει να ενισχύσει την πολιτική λειτουργία του συμβουλίου εξυπηρετώντας καλύτερα το συμφέρον των πολιτών, ενώ σημείωσε ότι θα κινηθεί με σεβασμό στην ιστορία του θεσμού και με ισονομία απέναντι σε όλες τις παρατάξεις.

Στην καλή συνεργασία που είχε με τον απερχόμενο πρόεδρο του συμβουλίου Δημήτρη Γιωτίτσα στάθηκε ο Β. Βλέτσας κάνοντας λόγο για υποδειγματική συνεργασία όλων των μελών του προεδρείου. Όπως είπε στην τριετία 2010-2013 το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε 106 φορές, έλαβε 3194 αποφάσεις, ενώ συντάχτηκε νέος κανονισμός λειτουργίας του σώματος.

Χρειάζεται καλή διάθεση από όλους για εποικοδομητική συνεργασία σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας επισημαίνοντας ότι η παράταξη προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα κινηθεί με λογική συνεργασίας, συναίνεσης και συνδιαλλαγής κάτι που εξηγεί την εκλογή του στο προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου.

  • Η συνεδρίαση του σώματος συνεχίζεται με τις ψηφοφορίες για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και των αντιπροσώπων του Δήμου στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.