Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία της ΔΕΗ

Τη λήξη της απεργίας από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 

Αυξημένη είναι πλέον η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, μετά την επιστροφή στη λειτουργία των μονάδων της Μεγαλόπολης, της Κομοτηνής αλλά και όλων των υδροηλεκτρικών εργοστασίων, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη ΔΕΗ.

Η αύξηση της παραγωγής, πλέον, είναι δεδομένη, καθώς προχωρά η παράδοση των ατομικών φύλλων επίταξης που εξέδωσε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να επιστρέφουν κανονικά στις μονάδες τους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, μόνο έξω από τον ΑΗΣ Καρδιάς διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και υπάρχει περίπτωση να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Ωστόσο, η πολιτική κόντρα για τη «μικρή ΔΕΗ» συνεχίζεται, με τον Πάνο Σκουρλέτη να υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για μια δημόσια και ενιαία επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό – κοινωνικό ρόλο της, έχει την συμπαράσταση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φανερό πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνει ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζει ότι «ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέσω της επιστράτευσής τους, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει χτυπάει και την ίδια τη δημοκρατία» και καταλήγει: «η κυβερνητική απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ αποκαλύπτει και το φόβο της απέναντι στον ελληνικό λαό και στη δυνατότητά του να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του».

Τη λήξη της απεργίας ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, απόψε τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σημειώνοντας πως «ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων»

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και απευθύνει, με την ανακοίνωσή της, κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας: « Να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

«Ο αγώνας συνεχίζεται»

Χθες Σάββατο μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε πως «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

(Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.