Λάρισα: Σε απολογία καλούνται εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την «νέα προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζόμενων, που επιχειρεί η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου».«Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και του λαού”, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το ΕΚΛ και τονίζει πως:

‘Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την νέα προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζόμενων, που επιχειρεί η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις εναντίον της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζει σε όλους τους τομείς και έχουν οδηγήσει στην ανεργία και στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά, σειρά για απολογία με εντολή του εισαγγελέα, πήραν οι εκπαιδευτικοί, που κινητοποιήθηκαν τον περασμένο Γενάρη, ενάντια στις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και την ταξική αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το έχει δηλώσει επανειλημμένα. Οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες, δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Ζητά να σταματήσει κάθε διαδικασία προκαταρτικής εξέτασης και ενδεχόμενης άσκησης δίωξης σε βάρος εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή και σε κάθε άλλη».

(Πηγή: www.left.gr)


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.