Λ. Κιτσαντά: Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον ΕΝΦΙΑ-λτη!

Τη στήριξή της σε πρωτοβουλίες για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εκφράζει με δήλωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» Άρτας Λίτσα Κιτσαντά επισημαίνοντας πως ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός.  Προσθέτει:

«Ένας φόρος που  στοχοποιεί την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, τους μισθωτούς, τους άνεργους, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο. Χωρίς να εξαιρεί την πρώτη κατοικία, χωρίς αφορόλογητο όριο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την αρχή της αναλογικότητας και της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών,  την πρόσοδη ή μη αξιοποίηση των ακινήτων, την παλλαπλή φορολόγησή τους και την επιβάρυνσή τους με υποθήκες, κατασχέσεις κλπ, ποινικοποιεί κι εν τέλει οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας του καθενός.  Η ακίνητη περιουσία του λαού μας λοιδωρείται  και στοχοποιείται από μια κυβέρνηση που αδιαφορεί πλήρως για την επιβίωση της κοινωνίας  και ενδιαφέρεται μόνο για την ικανοποίηση των δανειστών και την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Λίτσα Κιτσαντά

Λίτσα Κιτσαντά

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα νέο χαράτσι- συνέχεια του γνωστού μας και «προσωρινά νόμιμου» (σύμφωνα με το ΣτΕ) χαρατσιού της ΔΕΗ- που επεκτείνεται στην φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της κάθε ιδιοκτησίας (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται επί των πλασματικών (αντικειμενικές αξίες του 2007) κι όχι επί των πραγματικών χαμηλότερων αξιών, οδηγώντας σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.

Ο ΕΝΦΙΑ όμως εκτός από άδικος και αντισυνταγματικός, είναι  ένας ακόμα  φόρος από τους πολλούς, που επιβαρύνουν υπέρογκα σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν πλέον να  πληρώσουν.  Ένας ακόμη φόρος που λειτουργεί ως άγχος και απειλή, πάνω από κάθε νοικοκυριό, πάνω από κάθε οικογένεια, που παλεύει  να επιβιώσει.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος κι αντισυνταγματικός, γι΄ αυτό  και πρέπει  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

Όλοι μαζί αλληλέγγυοι και συσπειρωμένοι,  αντιστεκόμαστε: Αυτοί που δεν πληρώνουν γιατί δεν μπορούν. Αυτοί που δεν πληρώνουν γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, καταθέτοντας ατομικές ενδικοφανείς προσφυγές, ακόμα κι αυτοί που αναγκάζονται να πληρώσουν  με το πιστόλι στον κρόταφο (π.χ. γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας) καταθέτοντας εξώδικες δηλώσεις επιφύλαξης. Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα αυτό!

Στηρίζουμε και στην Άρτα εκδηλώσεις  και συσκέψεις ενημέρωσης και παρέμβασης. Μετέχουμε σε πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης κι αντίστασης, καθώς και σε τοπικές δράσεις κατά του ΕΝΦΙΑ!».


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.