Κόντρα για την επίσκεψη της ομάδας Φούχτελ

Κεκλεισμένων των θυρών, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (γιατί άραγε;) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα Γιάννενα ενημερωτική σύσκεψη για θέματα τουρισμού από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την περιβόητη ομάδα του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χοάν Γιοακίν Φούχτελ, η οποία σχεδιάζει την αρπαγή κρίσιμων πόστων και αρμοδιοτήτων στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση.

Η σχετική ενημέρωση για παροχή τεχνογνωσίας για τουριστικά θέματα πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, εκπροσώπων δήμων, της μητρόπολης Ιωαννίνων και κυρίως φορέων του τουρισμού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΗΠΕΙΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Βασίλης Τσίκαρης διένειμε της εξής δήλωση με αφορμή το ότι χτες το πρωί η Οικονομική Επιτροπή της οποίας είναι μέλος θα συζητούσε για την κάλυψη των δαπανών της επίσκεψης: «Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, τη μόνη τεχνογνωσία που μπορούν να παρέχουν είναι αυτή της διαχείρισης της μίζας για την αποτελεσματικότερη προώθηση των Γερμανικών συμφερόντων στη περιοχή μας. Περιφέρονται σαν τους γύπες από Περιφέρεια σε Περιφέρεια και από Δήμο σε Δήμο προσπαθώντας να εντοπίσουν τη λεία τους. Η παρουσία τους στη περιοχή μας συνιστά ασέλγεια πάνω στα κουρέλια μιας κοινωνίας που δημιούργησε η πολιτική τους σε άμεση συνεργασία με τους ντόπιους ομοϊδεάτες τους. Προσφέρει κάκιστη υπηρεσία στη χώρα και την περιοχή όποιος τους παρέχει βήμα και συνδιαλέγεται μαζί τους».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στη δήλωση του κ. Τσίκαρη απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής η περιφερειακή αρχή:

«Η τοποθέτησή του, που έγινε χωρίς να έχει παρακολουθήσει καν μέρος της συνάντησης, δεν συνάδει, πρώτα απ΄ όλα, με τους κανόνες της Ηπειρωτικής φιλοξενίας.  Πολύ δε περισσότερο, όταν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες, θέλησαν με την παρουσία τους να συνδράμουν στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα και στην Ήπειρο, με την προβολή  για το σκοπό αυτό κατά τον  καλύτερο δυνατό τρόπο του θρησκευτικού, του περιπατητικού τουρισμού και  άλλων  αξιοθεάτων ειδικού ενδιαφέροντος.

Προσβάλλει όμως και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ήτοι τους εκπροσώπους  της Περιφέρειας, των Δήμων, της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που είχαν τη δυνατότητα   να ενημερωθούν για  ένα συνδυαστικό – τουριστικό σχέδιο,  να γνωρίσουν τον τρόπο σκέψης των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα,  τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο τουριστικό μας προϊόν, αλλά και να  συζητήσουν για τις άμεσες δράσεις που πρέπει να ληφθούν ενόψει της συμμετοχής της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) του Βερολίνου, (Ιανουάριος του 2015).

Όλους αυτούς τους ενώνει η αγωνία για την ανάπτυξη του τόπου  μας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του.  Κάποιοι συνειδητά επιλέγουν να μείνουν εκτός της κοινής προσπάθειας, επιχειρώντας μάλιστα  να τορπιλίσουν δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, επιλέγοντας τον λαϊκισμό με προσβλητικές αποστροφές του λόγου τους.

Η Περιφερειακή Αρχή και οι φορείς της Ηπείρου προσπαθούν να χτίσουν.  Ορισμένοι, όπως ο εκπρόσωπος της παράταξης “΄Ηπειρος Ανατροπής” επιχειρεί να γκρεμίσει, θεωρώντας ίσως ότι μέσα από τα συντρίμμια διέρχεται ο δρόμος της πολιτικής του ανέλιξης. Αυτή είναι η πραγματική προσφορά, ενός εκάστου».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.