Κόνιτσα: Τέσσερις ομιλητές για Αμάραντο και Αώο

Διήμερη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο τη μεταφορά νερού από τον Αμάραντο και την εκτροπή των νερών του Αώου διοργανώνει η δημοτική κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ», με επικεφαλής την Ελένη Παπαμιχαήλ.

Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η και το Σάββατο,2 Αυγούστου και στόχος του είναι να αναδειχτούν δύο μείζονα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας: η δεύτερη εκτροπή των νερών του Αώου από την Βάλια Κάλντα η οποία θα επηρεάσει τον κάμπο της Κόνιτσας (έργο της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ-ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ) και η σχεδιαζόμενη μεταφορά πόσιμου νερού από τον Αμάραντο της Κόνιτσας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, έργο το οποίο προωθεί η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου.

Πολίτες και φορείς της Κόνιτσας συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα ενάντια στην εκτροπή του Αώου, ενώ πλέον δεύτερος στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία ώστε να αποτραπεί η μεταφορά νερού από τον Αμάραντο.

Υπενθυμίζεται ότι, τέλη Ιουνίου, το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Κόνιτσας γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιφέρειας για τη μεταφορά νερού.

Η μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, αρχές Ιουλίου, με την πρόεδρο της τελευταίας Τατιάνα Καλογιάννη να υποστηρίζει ότι η σκοπιμότητα του έργου έχει ήδη κριθεί (!) και να επιχειρεί να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας προτείνοντας – όπως κι έγινε- στην τελική γνωμοδότηση να υπάρξει απαραιτήτως πρόνοια για την ύδρευση της Κόνιτσας.

Την Παρασκευή, 1η Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, πραγματοποιείται ενημερωτική εκδήλωση.

Ομιλητές θα είναι οι:

Κοντογιάννης Παύλος – Μέλος της κίνησης πολιτών Protect Aoos

Παπαδημητρίου Γιάννης – Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου

Σακκάς Κωνσταντίνος – Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος – Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου, πρώην Δήμαρχος Κόνιτσας

Το Σάββατο, 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί οδοιπορικό στις πηγές Αμαράντου.

Ο πολιτισμός μας, η φύση μας, τα ΝΕΡΑ μας, είναι υπόθεση όλων μας.  Ελάτε να ενημερωθούμε, να αποφασίσουμε και όλοι μαζί να συντονίσουμε κοινή δράση για το παρόν και  το μέλλον του τόπου μας στη διήμερη ανοιχτή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα νερά του Αώου και του Αμαράντου, τονίζεται στη σχετική πρόσκληση της παράταξης με επικεφαλής την Ελένη Παπαμιχαήλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εδώ 

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.