Κυριακές στο πανί: «Ξυπνήματα» με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς

awakenings1

Οι Κυριακές στο πανί, ο κύκλος προβολών που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, συνεχίζονται με ένα αφιέρωμα στον Ρόμπιν Ουίλιαμς.
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», θα προβληθεί η ταινία του Πένι Μάρσαλ, Ξυπνήματα (Awakenings, ΗΠΑ, 1990, διάρκεια: 121 λεπτά)
Σχετικά με την ταινία αναφέρει ο ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου, Παναγιώτης Κράββαρης:
«Ο Μάλκολμ Σέιερ, ένας ερευνητής χημικών εργαστηρίων με βασικές σπουδές στην ιατρική, προσλαμβάνεται ως γιατρός σε μια νευρολογική κλινική του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, η οποία έχει ανάγκη από ιατρικό προσωπικό. Στην κλινική φιλοξενούνται κατατονικοί ασθενείς με ιστορικό εγκεφαλίτιδας, οι οποίοι φαινομενικά «κοιμούνται» και δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον. Η ευαισθησία και η ανθρωπιστική περιέργεια του Σέιερ τον οδηγούν να δοκιμάσει μια πειραματική θεραπεία με φάρμακα, η οποία «ξυπνά» τους ασθενείς και τους κάνει ξανά λειτουργικούς, επιβεβαιώνοντας την πεποίθησή του ότι πίσω από την παγωμένη τους έκφραση και το ακίνητο σώμα υπήρχε μια εσωτερική ζωή.
Το σενάριο βασίστηκε στο ομότιτλο επιστημονικό βιβλίο του νευρολόγου Όλιβερ Σακς, που περιγράφει μια πραγματική περίπτωση κατατονικών ασθενών που «ξύπνησαν» για ένα διάστημα μετά από μια θεραπεία που δέχτηκαν».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.