Κυριακές «προς όφελος των εμπορικών αλυσίδων»

preveza_pezodromos1

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας:

Η προσπάθεια ολοκληρωτικής κατάργησης της κυριακάτικης αργίας είναι ένα μέτρο προς όφελος των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και του πολυεθνικού κεφαλαίου, που θέλει να αυξήσει τα κέρδη του και να κάνει λάστιχο τα ωράρια (και τις αποδοχές) των εργαζομένων.

Η επιβολή των μνημονίων από το Δ.Ν.Τ.-Ε.Ε. και κεφάλαιο έχει σα στόχο να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να σώσει τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Για αυτό περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, διαλύεται η δημόσια υγεία και παιδεία. Και οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού, κατάργηση του 8ωρου, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους εργαζομένους.

Αυτό που μας λείπει δεν είναι ο χρόνος για να πάμε για ψώνια αλλά τα λεφτά που δε φτάνουν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες επιβίωσης. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι επισφαλώς απασχολούμενοι, οι άνεργοι δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τέτοιες δραστηριότητες. Μόνο από τον αγώνα και την πάλη μας μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινους μισθούς, σταθερή δουλειά- δουλειά για όλους. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της περιοχής μας, οι εργαζόμενοι που έχουν μειωθεί οι μισθοί τους, οι απολυμένοι και άνεργοι όλων των κλειστών επιχειρήσεων, που μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς εργασία και εισόδημα, δεν έχουν ζήτημα χρόνου- ζήτημα μισθού έχουν! 

Η συγκυβέρνηση τα βρήκε σκούρα στη προσπάθειά της να ολοκληρώσει το μέτρο. Η λαϊκή κατακραυγή αλλά και οι κινητοποιήσεις την έχουν εμποδίσει. Συνεχίζουμε στο δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης.  Με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς ενώνουμε όλα τα ρυάκια σε ένα πανεργατικό- παλλαϊκό ξεσηκωμό για να πέσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, να φύγει η Τρόικα και οι δανειστές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων. Όχι στην καταστολή και στην εργοδοτική τρομοκρατία! Πραγματική δημοκρατία για το λαό.
  • Απαγόρευση των απολύσεων και του ελαστικού ωραρίου εργασίας. Προσλήψεις- δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσια αγαθά για όλους.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι και η δανειακή σύμβαση. Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ρήξη με την Ε.Ε. Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.