Καταγγέλλουν διώξεις συνδικαλιστών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο

prentzas

Ανακοινώσεις από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ Ιωαννίνων- Στο στόχαστρο ο Γ. Πρέντζας

Προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Όπως τονίζεται στις σχετικές ανακοινώσεις τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ (Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία) κατέθεσαν αναφορά προς τη διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ζητώντας τη δίωξη των εργαζομένων στο γραφείο προσωπικού καθώς και του Γιώργου Πρέντζα (στελέχους του ΠΑΜΕ, νοσηλευτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εκλεγμένου στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, στη ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ).

Όπως εξηγεί το ΠΑΜΕ, η δίωξη ζητείται επειδή «οι παραπάνω αποκάλυψαν δήθεν ‘προσωπικά τους δεδομένα’. Δηλαδή ότι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες κατέθεσαν το φύλλο αυτοαξιολόγησης τους και ότι αυτό έγινε δήθεν με στόχο το ‘λιντσάρισμά’ τους».

ΑΔΕΔΥ: ΔΙΩΞΗ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ταυτόχρονη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που προέρχεται από το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης και από το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ και τα στελέχη τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ εκτιμά ότι το γεγονός «αποτελεί ανοιχτή συνδικαλιστική δίωξη που παραπέμπει σε άλλες εποχές».

Ακόμη καλεί τους συναδέλφους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «να απομονώσουν όλους εκείνους, που σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους στην Δημόσια Διοίκηση, όχι μόνο διασπούν τον αγώνα μας αλλά με τις πρακτικές τους συμμετέχουν στην προσπάθεια εκφοβισμού από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Καλεί παράλληλα την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να αρχειοθετήσει την κατατιθέμενη αναφορά ως απαράδεκτη.

«Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση θα συνεχίσουμε τον δύσκολο και μακρόχρονο αγώνα μας εναντία στις επιχειρούμενες ‘αξιολογήσεις’ και στην διάλυση του Δημόσιου τομέα», καταλήγει.

ΠΑΜΕ: ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΧΥΔΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Με ψευδή στοιχεία, χυδαίο λόγο και αξιοποιώντας και τις θέσεις τους στο νοσοκομείο (προϊστάμενες) προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το σύνολο των εργαζομένων και ειδικά τους νοσηλευτές. Οι ίδιες άλλωστε ανακοίνωσαν και μάλιστα ‘παρότρυναν’ και άλλους εργαζόμενους να καταθέσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησής τους. Και αυτό την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δίνει τη μάχη ενάντια στη διαδικασία αξιολόγησης, με όρους μαζικής απειθαρχίας.

Επιδιώκουν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζόμενων, που δεν γίνεται με στόχο να γίνει μια ‘άλλη’ αξιολόγηση που θα υπηρετεί τους ίδιους στόχους. Αλλά ενάντια στην αξιολόγηση ως εργαλείο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών (σχολεία, παιδικοί σταθμοί κλπ) ως επιχειρήσεις Α.Ε.

Σε αυτή την περίοδο λοιπόν που κυβέρνηση και Ε.Ε. εντείνουν την πολιτική του ‘νόμος και τάξη’, έχουν πολύτιμους συμπαραστάτες τους, για άλλη μία φορά, το σύμβουλο του κράτους (ΕΝΕ) και τον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό με τα διάφορα πρόσωπά του (ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ, ΠΑΣΥΝΟ κλπ).

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο και σε όλο το δημόσιο τομέα γιατί αφορά το δικαίωμα του λαού για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες.

Για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Δεν θα περάσει η συγκεκριμένη προσπάθεια τρομοκράτησης, καταστολής και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, που αποτελεί έκφραση της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση και μέσα από τον νέο νόμο για τον συνδικαλισμό».

Το ΠΑΜΕ ζητά να αποσυρθεί η ψευδής, όπως την χαρακτηρίζει, αναφορά, ενώ καλεί τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταγγείλουν την προσπάθεια δίωξης και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.