Υπογραφές στήριξης ζητούν τα Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες- Ιωάννινα

Πρωτοβουλία αντίστασης στο νόμο που οδηγεί σε απαγόρευση διανομών από την τοπική κίνηση

Υπογραφές στήριξης των αυτοοργανωμένων διανομών τροφίμων χωρίς μεσάζοντες οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο των κρατικών μηχανισμών μέσα από τις διατάξεις του νέου νόμου για το εμπόριο και τις λαϊκές αγορές συγκεντρώνει από την τρέχουσα εβδομάδα η Κίνηση Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες των Ιωαννίνων.

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ

Σε κείμενο της με τον εύλογο τίτλο «Η αλληλεγγύη δεν καταργείται με νόμους» η τοπική κίνηση εξηγεί τι συμβαίνει: «Μετά τις ρυθμίσεις για την ‘απελευθέρωση’ βασικών διατροφικών ειδών και φαρμάκων, η κυβέρνηση με το νόμο 4264/2014 για τις μορφές λιανικής διάθεσης προϊόντων (υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, λαϊκές αγορές) πλήττει το δικαίωμα των  πολιτών να προμηθεύονται προϊόντα απ’ ευθείας από τον παραγωγό και  απαγορεύει την  άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε τον Μάιο στο κοινοβούλιο με ελάχιστη δημόσια διαβούλευση, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Η τοπική κίνηση συνεχίζει: «Είναι σαφές ότι το νέο νομικό πλαίσιο βάζει στο στόχαστρο και το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες που γιγαντώνεται καθημερινά και στην πόλη μας, επειδή δείχνει έμπρακτα το δρόμο για μια κοινωνία αλληλεγγύης, αυτενέργειας, συμμετοχής και αξιοπρέπειας και έχει πετύχει πολλά:

  • Έχει αποτελέσει για χιλιάδες οικογένειες το αντίβαρο στην ακρίβεια και την φτώχεια εξασφαλίζοντας ποιοτική τροφή σε προσιτή τιμή.
  • Έχει ενισχύσει πολλούς συνανθρώπους μας, που αδυνατούν να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες με  δωρεές αλληλεγγύης των παραγωγών και των φίλων των διανομών Χωρίς Μεσάζοντες.
  • Έχει υποστηρίξει πολλούς μικροπαραγωγούς και συνεταιρισμούς, που με την αδιαμεσολάβητη διάθεση των προϊόντων τους και την άμεση πληρωμή τους μπόρεσαν να διατηρήσουν  τις εργασίες τους.

Η νομιμοποίηση του κινήματος αυτού δεν ακυρώνεται από ένα ή περισσότερους νόμους, γιατί είναι γέννημα κοινωνικών αναγκών και αγώνων για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής. Γι’ αυτό εμείς που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε με τη συμμετοχή μας τις δράσεις της κίνησης ‘Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες’ Ιωαννίνων, αλλά και όσοι πιστεύουμε στη δύναμη της αλληλεγγύης και της αυτό-οργάνωσης:

  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις του νόμου 4264/2014
  • Καλούμε τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια να υποστηρίξουν το κίνημα αλληλεγγύης στην πόλη μας και να το διευκολύνουν με κάθε τρόπο
  • Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αταλάντευτα τη  διοργάνωση διανομών χωρίς μεσάζοντες  στην πόλη μας και, από κοινού  με συγγενείς ομάδες πανελλαδικά, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε, χτίζοντας την κοινωνία του αύριο!

xorismesazontes   ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

Η Κίνηση Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες ζητά τη στήριξη των πολιτών με την υπογραφή τη συμμετοχή σας στις δράσεις μας. Αν θέλετε να υπογράψετε το κείμενο, στείλτε ένα μήνυμα με το ονοματεπώνυμο σας στη διεύθυνση: trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.