Η θερινή βόλτα των Στιχόβολη

Ξεκίνημα από την Άρτα, την Τετάρτη 16/7

Κουβαλώντας στα σακίδια τους τη «Βόλτα», οι «Στιχόβολη» ξεκινούν από την Τετάρτη, 16  Ιουλίου τον -γεμάτο, γεμάτο- κύκλο της θερινής τους περιοδείας.

Εμφανίζονται αρχικά στην Άρτα στο 2ο Potami Art Festival (περισσότερα εδώ) κι ακολουθεί την Παρασκευή, 18 Ιουλίου η Γιορτή της Λίμνης Δοϊράνης στην Καστοριά.

Η γιορτή της λίμνης Δοϊράνης ξεκίνησε από την Κυριακή, 13 Ιουλίου και κορυφώνονται την Κυριακή, 20 Ιουλίου με συζητήσεις για την αυτοδιαχείριση, την αλληλέγγυα οικονομία, τη ΒΙΟΜΕ, τον αγώνα της ΕΡΤ, τα οικολογικά κινήματα (εδώ)

Στις 30 Ιουλίου παίζουν στο 16ο RiverParty στο Νεστόριο της Καστοριάς, σε μία από τις παλαιότερες θερινές διοργανώσεις στη χώρα και η βόλτα (ολοκληρώνεται προς το παρόν επειδή ποτέ δεν ξέρεις πού σε βγάζουν η μουσική και το καλοκαίρι) στις 12 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη, στο Μονοδένδρι του Ζαγορίου και το Ριζάρειο Θέατρο.

Για όσους και όσες δεν γνωρίζουν απαραίτητες – εκ νέου – οι συστάσεις:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΧΟΒΟΛΗ; Ο καφές στη χόβολη, η υφή, το άρωμα, η ιεροτελεστία. Το προϊόν, ο καφές-η μουσική. Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία -καμία σημασία δεν έχει- όταν το αποτέλεσμα προκαλεί τέτοια αναστάτωση στο πνεύμα και τις αισθήσεις. Οι κόκκοι του καφέ, η μουσική που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Το νερό, το μαγικό στοιχείο που δίνει τη ζωή, η αλληλεγγύη το στοιχείο που ενώνει τις μελωδίες μας. Αλλά και η στάχτη που σιγοκαίει, φαινομενικά ανήμπορη, “μισοτελειωμένη” -κι όμως- ικανή να δημιουργήσει κάτι τόσο όμορφο, ο ακροατής, το σημαντικότερο συστατικό, καθημερινά βάλλεται προκειμένου να ξεχάσει τη δύναμή του. Ας βγάλουμε την τόσο επιμελημένα κρυμμένη ενέργεια που καταπιέζουμε μέσα μας και ας κάνουμε αυτό το μείγμα να “πετύχει”.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ: Μαρία Μανιφάβα – Φωνή, Χρυσαυγή Γιάμαρη – Φωνή, Κώστας Μπασδάνης – Φωνή, Ακουστική Κιθάρα, James Μπασδάνης – Ηλεκτρική Κιθάρα, Χρήστος Ζήνδρος – Σάζι, Ούτι, Ινδικές Τάμπλες, Κρουστά, Γιώργος Δουλιάγκας – Ηλεκτρικό Μπάσο, Αλέξης Δόσης –Πλήκτρα, Τάσος Μουσπούλης – Τύμπανα.

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ; Βαλκανικό Παραδοσιακό Ηλεκτρικό, Έντεχνο

ΠΟΤΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝΕ; Το 2010 στην πόλη των Ιωαννίνων

ΕΝΑ ΔΙΣΤΙΧΟ: Σ’ ένα παγκάκι, αγνάντευα το μέλλον / έγινα θέαμα, περαστικών και ξένων

ΤΟ BANDPAGE ΤΟΥΣ; https://www.bandpage.com/stixovoli

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ; Η «Βόλτα», το κομμάτι – προάγγελος τους full album τους. Ακούστε το εδώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.