Οι «ΣΤΑΓΩΝΕΣ» της Νέλλης Ψαρρού στα Γιάννενα

Προβολή από την Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου

Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του ποταμού Αώου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων «Δημ. Χατζής» (παλαιά σφαγεία).

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΣΤΑΓΩΝΕΣ» της Νέλλης Ψαρρού και θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα.

«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε, ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ (ΣτΑγώνες) αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.
stagones-poster-blue-blankΗ ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, οι ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, αναδεικνύονται μέσα από το νέο αυτό ντοκιμαντέρ.
Γι’ αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, η Νέλλη Ψαρρού μαζί με νέους αλλά και παλιούς συνεργάτες από το πρώτο της ντοκιμαντέρ (Golfland?) επανέρχεται με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης έρευνας γύρω από αυτό που θεωρούν το σημαντικότερο όλων, το νερό.
Σας καλούμε όλους στην εκδήλωσή μας και ελπίζουμε στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανταπόκρισή σας, ώστε να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για το τεράστιο αυτό θέμα-πρόβλημα, γιατί ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.