Η Πρέβεζα φιλοξενεί την Εθνική αστέγων

ethniki_astegon

Την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαφορετικός από τους άλλους, ένα ματς αλληλεγγύης στους άστεγους της χώρας μας, αλλά και όλου του κόσμου, θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 (4μ.μ.), στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα» (η είσοδος θα είναι ελεύθερη).

Η Ποδοσφαιρική Οργάνωση Πρέβεζας «Αλληλεγγύη» θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ομάδα Αστέγων, που σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει στη Χιλή, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστέγων, μία διοργάνωση-γιορτή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς στέλνει το μήνυμα πως το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μείνει έξω από τα κοινωνικά προβλήματα.

Ποια όμως είναι η Εθνική Ομάδα Αστέγων;

ethniki_astegon_preveza1ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» ξεκίνησε το 2006 με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας. Οι άστεγοι, τα άτομα που είναι εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.

Αξιοποιώντας το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για κοινωνική αλλαγή, η «Διογένης ΜΚΟ» έχει δημιουργήσει την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων, η οποία συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup). Πρόκειται για έναν κορυφαίο ποδοσφαιρικό, μα πρωτίστως κοινωνικό θεσμό, που καθιερώθηκε µε πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου Εφηµερίδων Δρόµου (International Network of Street Papers) και έχει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της UEFA και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ). Περίπου 700 άνθρωποι-αθλητές, από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες από όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, συναντιούνται σε μια πόλη για να στείλουν ένα κοινό μήνυμα: «Γκολ στη Φτώχεια»! Αυτό είναι και το σύνθημα της επίσημης διοργάνωσης «Kick Out Poverty».

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων συμμετείχε στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη. Ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετείχε σε αυτή την σπουδαία, από κάθε άποψη, διοργάνωση και που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Από τότε συμμετέχει σε όλα τα τουρνουά.

ΠΗΓΗ: atpreveza.gr


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.