Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα δημοτικά τέλη του 2015

«ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόροι τους αγκαλιά, ψήφισαν τους φόρους που πετσοκόβουν τα λαϊκά στρώματα» υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων με αφορμή την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη του 2015.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την αντιπολίτευση της ΝΔ, την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξη του κ. Μπαρτζώκα ψήφισαν για το 2015 όλους τους φόρους που ίσχυαν και το 2014.

Συμφώνησαν στην διατήρηση των ανταποδοτικών τελών στα αδιανόητα επίπεδα που είναι σήμερα στα Γιάννενα (1,85ευρώ/τετρ.μέτρο για τα σπίτια και 5,1 για τα μικρομάγαζα). Συμφώνησαν όλοι και στις απαράδεκτες ονομαστικές μειώσεις των τελών που συνεχίζουν να ισχύουν για τους μεγαλοβιομήχανους του νερού (1,70 ευρώ/τετρ.μέτρο).

Συμφώνησαν στην διατήρηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων όπως και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, 2 φόρους-θηλιές στο λαιμό των λαϊκών κατοικιών.

Όλοι οι παραπάνω φόροι εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ δημιουργώντας ένα ακόμα τεράστιο βαρίδι στην τιμή του ρεύματος.

Όλοι μαζί (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και οι Συνοδοιπόροι τους), αγνόησαν προκλητικά τους δεκάδες χιλιάδες ανέργους της πόλης και ανακάλυψαν για το κοινωνικό τιμολόγιο, μόνο τις -πολύ λιγότερες αριθμητικά- μονογονεϊκές οικογένειες που στενάζουν επίσης.

Συμφώνησαν στην λογική της κατάληψης των κοινοχρήστων χώρων (πεζόδρομοι, πλατείες κλπ) με τραπεζοκαθίσματα, αρκεί να πληρώνεται ο Δήμος το τέλος κοινοχρήστων χώρων.

Έκλειναν επιδεικτικά μάτια και αυτιά στη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν πρώτα και κύρια στους πολίτες, άρα πρέπει να υπάρχει ένα όριο στα τετραγωνικά που εκμεταλλεύονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες (οι μικροί επαγγελματίες με τις νέες τιμές δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό).

Ομόφωνα συμφώνησαν στο τέλος της ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία συνεχίζει να υπάρχει μετά τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας. Κανέναν δεν τον απασχόλησε ότι στο κέντρο της πόλης που είναι και εμπορικό κέντρο, συγκεντρώνονται και όλες οι υπηρεσίες, ότι δουλεύουν δηλαδή πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Κανέναν δεν τον απασχόλησε πως πηγαινοέρχεται αυτός ο κόσμος στη δουλειά του, που παρκάρει, αν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει καθημερινά για πάρκινγκ.

Καρφί δεν τους καίγεται και για τις λαϊκές αγορές στις γειτονιές της πόλης. Γι αυτό, όχι απλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη λαϊκή αγορά στους Αμπελόκηπους αλλά κι εκεί που υπάρχουν, χρεώνουν συνολικά πολύ μεγαλύτερο τέλος εισόδου παραγωγών και εμπόρων από ότι στις Λαϊκές της Αγ. Μαρίνας και του Α. Νικολάου.

Συμφώνησαν μέχρι και στη διατήρηση του δικαιώματος βοσκής, έναν παράλογο φόρο που επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους του Λεκανοπεδίου, ώστε να έχουν δικαίωμα να βοσκήσουν τα ζώα τους. Την ώρα που επιβαρύνονται με χρήματα για ζωοτροφές και για ενοίκια βοσκοτόπων, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με την Αντιπολίτευση διατηρούν στους κτηνοτρόφους φόρο για να μπορούν να βοσκήσουν!

Σα να μην έφτανε αυτό: συμφώνησαν να οριστεί το δικαίωμα χρήσης Δημοτικού Νεκροταφείου στα 300 ευρώ, αφαιρώντας από τα λαϊκά στρώματα και το δικαίωμα να πεθάνουν!

Τέλος, και για φέτος, συνέχισαν το απαράδεκτο καθεστώς που ισχύει για το τέλος διαφήμισης και ρύπανσης, με το οποίο δεν διαχωρίζονται οι εμπορικές διαφημίσεις από την πολιτική ενημέρωση, κι έτσι μπαίνουν εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Οι Γιαννιώτες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να καταλάβουν ότι όλοι αυτοί, μια αγκαλιά, δεν υπερασπίστηκαν ούτε και πρόκειται να υπερασπιστούν τα συμφέροντά των λαϊκών νοικοκυριών και των μικροεπαγγελματιών της πόλης. Ακολουθώντας τον αντιλαϊκό δρόμο του κεφαλαίου και της Ε.Ε., του οποίου διαφορετικές λωρίδες αποτελούν από τη μια πλευρά η πολιτικής της συγκυβέρνησης και από την άλλη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, φορτώνουν με φόρους τα λαϊκά στρώματα, και “ξαλαφρώνουν” το μεγάλο κεφάλαιο από κάθε υποχρέωση”.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.