Η Ασκητική του Καζαντζάκη στο Πνευματικό Κέντρο

Ασκητική
Δευτέρα 29 Σεπτέμβριου 2014
στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με πρωταγωνιστή τον Γιαννιώτη ηθοποιό, Τάσο Νούσια και σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου παρουσιάζεται στα Γιάννενα τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη
(φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή)
«Να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι η αληθινή ελευθερία».
Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού λόγου του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη. Ο λόγος της Ασκητικής μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες.
Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση.

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τάσος Νούσιας, Θάλεια Αργυρίου, Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος , Βάνα Αλή και ο Γιώργος Κολιοβέτας.

Τιμή εισιτηρίων: προπώληση 12 ευρώ, ταμείο 15 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
1. Κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20),
2.Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11)
3. Βιβλιοπωλείο Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7)
4. Rock Shop (Πουτέτση 1α) και
5. Στο Πνευματικό Κέντρο


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.