Οι απολυμένες καθαρίστριες δεν πήγαν διακοπές

Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν πήγαν διακοπές. Παρέμειναν όλο το καλοκαίρι έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τις άδικες απολύσεις τους. Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ατττικής τρεις από τις απολυμένες καταθέτουν για τις κατηγορίες που έχουν απαγγελεθεί σε βάρος τους για τη διαμαρτυρία την οποία πραγματοποίησαν στις 10 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των καθατριστριών σημειώνει:

Καλό χειμώνα κ. Χαρδούβελη.  Ούτε μια μέρα του καλοκαιριού οι καθαρίστριες δεν απουσιάσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας αμετακίνητα να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας.

Δεν πήγαμε διακοπές. Αντίθετα ως δώρο καλοκαιριού μας δώσατε βίαιες αστυνομικές επιθέσεις, τις πρώτες απολύσεις και κλήσεις από την αστυνομία.

Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, όπως σταθερά πράττουμε έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τη νέα περίοδο εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και στις 5 μ.μ. θα είμαστε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας (Λ. Αλεξάνδρας 173 – Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι») για να συμπαρασταθούμε στις τρεις συναδέλφισσές μας, που καλούνται να καταθέσουν για βαριές κατηγορίες εναντίον τους.

Πρόκειται για την ειρηνική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήσαμε στις 10 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομίας και ήρθαμε αντιμέτωπες – για μια ακόμα φορά – με την αστυνομική καταστολή. Και σήμερα αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλούνται ν’ απολογηθούν για ‘εξύβριση κατά συρροή’, ‘απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού’ και άκουσον – άκουσον ‘πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο’.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.