“Η απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού είναι κραυγή αξιοπρέπειας»

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του θεάτρου «Εμπρός» από αλληλέγγυους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

«Οι συνέπειες για ό,τι συμβεί θα βαραίνουν τον υπουργό» τόνισε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, ενώ η γιατρός του Ν. Ρωμανού, Λίνα Βεργοπούλου σημείωσε πως «η απεργία πείνας δεν είναι αυτοθυσία και θυματοποίηση, είναι κραυγή αξιοπρέπειας».

«Θα ήθελα να έχω φοιτητές σαν το Νίκο Ρωμανό» ανέφερε η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Παρίσι Νατάσα Τσουκαλά, τονίζοντας πως η συναινετική λύση της φοίτησης εξ αποστάσεως που προτείνει ο υπουργός είναι «κατ’ επίφαση σύννομη».

«Να σταματήσει ο κυβερνητικός τσαμπουκάς» ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου ξεκαθάρισε πως «οι γιατροί δεν θα γίνουμε μηχανισμός καταστολής απεργών πείνας», σημειώνοντας ότι «το κράτος μας ζητά να πράξουμε το αδίκημα της υποχρεωτικής σίτισης».

Ο Π. Κωνσταντίνου ζήτησε να αποσυρθεί το μικρόφωνο της ΝΕΡΙΤ για τη δική του τοποθέτηση, ενώ ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου των φυλακών Αυλώνα, τόνισε ότι οι σωφρονιστικοί εμποδίζουν επιλεκτικά σε κρατούμενους ακόμα και την πρόσβαση στα σχολεία των φυλακών.

Έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και τον γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση» έκανε ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, ενώ ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου τόνισε ότι «δεν υπάρχει δημοκρατία πουθενά».

Από το ertopen.com


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.