Η Αλέκα Παπαρήγα στα Γιάννενα

papariga_aleka

Το βιβλίο της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Κόμμα παντός καιρού - ιδεολογική – πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ» παρουσιάζουν οι τομεακές οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «DuLac» (αίθουσα Πανδώρα Α).

Την παρουσίαση θα κάνει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Για το βιβλίο διαβάζουμε: «Στην πολιτική απόφαση του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος τονίζεται η ανάγκη να αποκτήσει το Κόμμα πλήρη ετοιμότητα, με βασική κατεύθυνση την ανάπτυξη πιο ισχυρών δεσμών με την εργατική τάξη, να αντιμετωπίσει αδυναμίες, ώστε να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία, να γίνει πεποίθηση η αντιμονοπωλιακήαντικαπιταλιστική κατεύθυνση της πάλης.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όλα τα κομματικά όργανα πρέπει να γίνουν πραγματικά επιτελεία μάχης, να αντιστοιχήσουν τη δράση τους με τις σύνθετες ανάγκες της ταξικής πάλης.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες υποχώρησης του εργατικού κινήματος, πρέπει να αυξηθεί η ικανότητα του Κόμματος για αντικειμενική γνώση και πρόβλεψη των εξελίξεων, της μεταβολής του συσχετισμού δύναμης, καθώς και η ικανότητα προσέγγισης, επικοινωνίας, με μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης, του λαού που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα μεγάλη πολιτική πείρα. Σαυτή την προσπάθεια του ΚΚΕ, να υπηρετήσει ωςκόμμα παντός καιρού” (ως επαναστατική πρωτοπορία σε οποιεσδήποτε συνθήκες) την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, φιλοδοξεί να συμβάλει η εκλαϊκευτική μπροσούρα που κρατά στα χέρια του ο αναγνώστης».Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.