Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ‘απρόκλητη βία’ του περιφερειάρχη

DSCF1339

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την επίθεση του περιφερειάρχη Ηπείρου σε βάρος των απολυμένων καθαριστριών και του προέδρου του νομαρχιακού τμήματος Ιωανίνων της ΑΔΕΔΥ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει- τονίζεται στην ανακοίνωση- με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την χρησιμοποίηση βίας από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη Ηπείρου, σε βάρος των απολυμένων καθαριστριών από τις Οικονομικές  Υπηρεσίες των Νομών της Ηπείρου και του Προέδρου του Ν.Τ.

Σημειώνονται και τα εξής: «Το Ν.Τ., όλα αυτά τα χρόνια της Μνημονιακής λαίλαπας, σε συνεργασία με όλα τα σωματεία του Δημοσίου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, έδωσε ΑΠΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ για τον τρόπο δράσης του και την οργάνωση των αγώνων.

Η γιαννιώτικη κοινωνία, στο σύνολό της, αυτό το γνωρίζει.

Η απρόκλητη χρησιμοποίηση βίας, από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη, σε βάρος των απολυμένων καθαριστριών και του Προέδρου του Ν.Τ., κατά τη διάρκεια μιας ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ-ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ενέργειας,  η οποία είχε ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη και τη στήριξη του ΑΓΩΝΑ-ΣΥΜΒΟΛΟΥ των απολυμένων καθαριστριών, είναι αδιανόητη.

Θεωρούσαμε και θεωρούμε, ότι η εκλεγμένη Περιφερειακή Αρχή όφειλε και οφείλει, να είναι δίπλα στην αγωνιζόμενη κοινωνία για την ανατροπή των πολιτικών, οι οποίες το μόνο που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια είναι να σπέρνουν απολύσεις, ανεργία και φτώχεια. Αντί τούτου, ο κ. Περιφερειάρχης, επέλεξε το δρόμο της βίας απέναντι σε αυτούς τους αγώνες.

Η ευθύνη τον βαρύνει εξ ολοκλήρου και θα κριθεί γι’ αυτό.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.

 Η προσπάθεια όλων εκείνων που θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας, κατασκευάζοντας στα γνωστά χαλκεία ανύπαρκτα γεγονότα που μας εμπλέκουν σε πράξεις βίας, θα πέσουν στο κενό.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Δημοσίου να οργανώσουν και να εντείνουν τους αγώνες ενάντια στις «αξιολογήσεις» και στις απολύσεις, ενόψει της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης στις 9 Ιουλίου». Η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται από τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος Χρήστο Γρίβα και τον γραμματέα Βασίλη Οικονόμου.

«Δεν μας εκπλήσσει το περιστατικό. Την τρομοκρατία όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι τη ζούμε στο πετσί μας», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Χρ. Μεντής, σε δηλώσεις που έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από την Περιφέρεια, έπειτα από την επίθεση Καχριμάνη.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.