«Γιατί δεν πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ»

arta_gefyri

Την αντίθεσή του στην καταβολή του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ εκφράζει με αφίσα τοίχου που κυκλοφόρησε στην Άρτα το Σωματείο Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Άρτας.

 Η αφίσα- κείμενο  εξηγεί: 

Εργαζόμενε, Άνεργε, Συνταξιούχε!

Δε θα σου πούμε πόσο άδικος είναι ο ΕΝΦΙΑ. Το ξέρεις ήδη. Δε θα σου πούμε ότι σε τρομοκρατούν με πρόστιμα και κατασχέσεις, αν δεν τον πληρώσεις. Κι αυτό το ξέρεις ήδη. Δε θα σου ζητήσουμε να γίνεις «ήρωας» και να μην πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ. Ούτε κι εμείς είμαστε «ήρωες» άλλωστε. Στο κάτω-κάτω, είναι πολύ πιθανό να μην τον πληρώνεις ήδη, γιατί απλούστατα δεν έχεις να πληρώσεις.

Θα σου πούμε ωστόσο αυτό που κανένα καθεστωτικό κανάλι, κανένας καθεστωτικός δημοσιογράφος δε θα σου πει:

Θα σου πούμε ότι, σύμφωνα με το δικό τους νόμο, ο μηνιαίος τόκος πάνω στις ανεξόφλητες οφειλές προς την Εφορία είναι 0,73%.

Θα σου πούμε δηλαδή ότι, αν έχεις δόση 100 ευρώ ΕΝΦΙΑ για τον Οκτώβρη και δεν πας να πληρώσεις, δε θα σου συμβεί δα και κάτι τρομερό.

Απλώς, αντί για 100 ευρώ, η οφειλή σου θα είναι 100,73 ευρώ.

Η διαφορά για σένα δεν είναι σημαντική. Γι’ αυτούς όμως είναι. Γιατί αυτοί έχουν κάνει τους λογαριασμούς τους.

enfia_arta_afisaΘεωρούν δεδομένο ότι όλοι εμείς, τα συνήθη φορολογικά υποζύγια (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι), θα σκύβουμε κάθε μήνα το κεφάλι και θα πηγαίνουμε στις Τράπεζες να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.

Αν δεν το κάνουμε έστω για ένα μήνα, οι λογαριασμοί αρχίζουν να μην τους βγαίνουν. Αν δεν το κάνουμε για δύο μήνες, ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς. Αν δεν το κάνουμε για έξι μήνες, οι λογαριασμοί τους τινάζονται στον αέρα.

Το χειρότερο που μπορούν να μας κάνουν για έξι μηνών καθυστέρηση στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ είναι, με όλους τους τόκους και τα πρόστιμα, να επιβαρύνουν την αρχική οφειλή κατά 14% περίπου.

Είναι κάτι που εμείς μπορούμε να το αντέξουμε. Αν βγαίνω να πληρώσω 100 ευρώ σήμερα, θα βγαίνω να πληρώσω και 114 ευρώ μετά από έξι μήνες.

Αυτοί όμως δεν έχουν έξι μήνες περιθώριο! Όχι ένα εξάμηνο, αλλά ούτε έναν-δύο μήνες περιθώριο δεν έχουν, απέναντι σε μια τέτοια απάντηση της κοινωνίας! Όσο εμείς σκύβουμε το κεφάλι, τόσο αυτοί αποθρασύνονται. Όσο εμείς συνεχίζουμε αγκομαχώντας να πληρώνουμε, τόσο πιο πολλά θα μας βάζουν αυτοί να πληρώνουμε. Μέχρι να μας γονατίσουν τελείως.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΦΙΑ! – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.