Γιάννενα: Συλλαλητήριο για «να πέσει η κυβέρνηση»

kosmos_poreia

Κάλεσμα της Αριστερής Ανασύνθεσης

Συλλαλητήριομε στόχο την ανατροπήτηςκυβέρνησηςγια να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο καλείται σήμερα Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στα Γιάννενα με σημείο συγκέντρωσης την κεντρική πλατεία (μπροστά από την Περιφέρεια). Σε κάλεσμα της η Αριστερή Ανασύνθεση  (ΑΡΑΝ) απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό των Γιαννίνων να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, για «μια μεγάλη διαδήλωση που να στείλει το μήνυμα σε όσους βρίσκονται εντός των τειχών της βουλής ότι ο λαϊκός παράγοντας βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο και θα τιμωρήσει όποιον δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση».

Προσθέτει: «Την Παρασκευή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζητά ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ επιχειρώντας να συγκαλύψει τη φθορά και την εκρηκτική απονομιμοποίησή της απέναντι στο λαό και να προωθήσει άμεσα τον νέο γύρο σκληρής μνημονιακής επίθεσης. Το καλοκαίρι πέρασε και οι αλχημείες με τις αντικαταστάσεις βουλευτών στα θερινά τμήματα της βουλής δε μπορούν να συνεχιστούν. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητη από την πλευρά της κυβέρνησης να δεσμεύσει τη στήριξη των βουλευτών της, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο. Διαφορετικά κρέμεται απάνω τους η απειλή των εκλογών και φυσικά της μη εκλογής των περισσότερων από αυτούς. Γι” αυτό και ζητάει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να καταφέρει μια παράταση ζωής, για 6 τουλάχιστον μήνες και τη συσπείρωσή τους εν όψη εκλογών.

 Η μόνη απάντηση από τη μεριά μας πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή κοινή δράση για την ανατροπή της επίθεσης και της κυβέρνησης καθώς και  συνολικά της πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μόνη δυνατή απάντηση είναι να μετατρέψουμε τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης σε ταφόπλακα της κυβέρνησης και των μνημονιακών της πολιτικών. Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα στους διαδρόμους της βουλής. Μπορούμε, όμως, να το επιβάλουμε με μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.