Γιάννενα: Προσφεύγουν ομαδικά για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ

Συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης στη στοά Σάρκα

Τη νομική οδό της ομαδικής προσφυγής επιλέγουν ανασφάλιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης των Ιωαννίνων που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντισταθούν διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, 16 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα ανοιχτή συνέλευση στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Στοά Σάρκα  (Ναπ. Ζέρβα 28-30, 2ο όροφος).

Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει η τοπική ομάδα κατά του ΟΑΕΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων μέσω της επιτροπής που δημιούργησε για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας που θέλουν να αντιδράσουν στην εξαφάνιση και στοχοποίηση του ελευθεροεπαγγελματία προχωρούν σε ομαδικές προσφυγές .

Ήδη 6.600 ειδοποιήσεις,σε όλη τη χώρα, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών  (ΚΕΑΟ)  απειλούν με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας τους συμπολίτες μας και αναμένονται άλλες 220.000 ειδοποιήσεις το επόμενο διάστημα, σημειώνει η ομάδα υπενθυμίζοντας ότι ήδη 16.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί στην πόλη των Ιωαννίνων για χρέη προς το δημόσιο, «άρα αυτό που κινδυνεύει σε πρώτη φάση είναι οι καταθέσεις μας».

Ο δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και  διέθεσε μια λίστα 22 δικηγόρων οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την δικαστική διαμάχη εναντίον του ΟΑΕΕ.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Οι προσφυγές που αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα συνοπτικά διεκδικούν:

1. Κατάργηση του άρθρου 101 παρ. 4δ του Ν. 4172/2013, περί μη δυνατότητας αναστολής των εις βάρος μας επερχόμενων πλειστηριασμών. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι κατάφωρα αντισυνταγματική.

2. Μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών μας εισφορών, τώρα που η οικονομική κρίση (για την οποία δεν ευθυνόμαστε) έχει επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου μας (όσων έχουμε ακόμα ανοιχτές επιχειρήσεις). Και κυρίως τώρα που ο ΟΑΕΕ μας παρέχει ευτελέστατες υπηρεσίες Υγείας.

3. Μείωση/Κατάργηση των υπέρογκων έντοκων προσαυξήσεων όταν καταβάλλονται καθυστερημένα οι εισφορές.

4. Κατάργηση της συνέχισης της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, λόγω μη καταβολής τους, ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας). Δεν νοείται χρέωση ασφαλίστρου χωρίς παροχή ασφάλειας!

5. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.

 Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναμένουν ακόμη λύση από μέρος της πολιτείας και για τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Η αποποινικοποίηση των οφειλών
  • Η εναρμόνιση των εισφορών ανάλογα με το εισόδημα του επαγγελματία
  • Η παροχή ασφαλιστικών βεβαιώσεων ανεξάρτητα από τις οφειλές
  • Κατάργηση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών)
  • Πάγωμα των Οφειλών και
  • Αφαίρεση των τόκων στις οφειλές
  • Αφαίρεση του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  για το διάστημα που δεν παρασχέθηκε.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.