Γιάννενα: Πιστοποιημένες οι πέντε από τις 104 παιδικές χαρές  

Είναι πρακτικά αδύνατο να εξασφαλιστεί πιστοποίηση για το σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου Ιωαννιτών ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινών του δηλώσεων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Στο Δήμο λειτουργούν σήμερα 104 παιδικές χαρές. Από αυτές, πιστοποιημένες είναι μόνο οι πέντε.

Για να πιστοποιηθεί το σύνολο, απαιτείται κονδύλι της τάξης των επτά εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν υπάρχει, τόνισε ο κ. Φίλιος κληθείς να σχολιάζει το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι, μέχρι στις 30 Ιουνίου 2014, είναι υποχρεωμένοι να πιστοποιήσουν τη λειτουργία των παιδικών χαρών. 

«Είναι άλλη μια οριζόντια απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία δεν οδηγεί σε εφαρμόσιμες λύσεις. Κι αυτό γιατί δεν συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους», τόνισε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι από το Δήμο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, οι δήμοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δαπάνες για τις απαραίτητες παρεμβάσεις, που άπτονται της ασφάλειας των παιδιών χρηστών των παιδικών χαρών, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων από το νόμο (άρθρο 65, παρ. 5 του ν. 3852/2010) «καθώς προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον, σε συνδυασμό με την τροποποιητική απόφαση που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 30.06.2014».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.