Γιάννενα: Μικροφωνική αλληλεγγύης σε ολικό αρνητή στράτευσης

Με αφορμή το στρατοδικείο του αναρχικού ολικού αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιου την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο Ρουφ, η συλλογικότητα Ξυπόλυτο Τάγμα καλεί σε δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Η πρώτη διοργανώνεται την Πέμπτη, 19 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία στα Γιάννενα και η δεύτερη, την Τετάρτη, 25 Ιουνίου, ανήμερα της δίκης, στο στρατοδικείο του Ρουφ, στην Αθήνα.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δράσεις σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Σε κοινή τους ανακοίνωση το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας, ο Αναρχικός Πυρήνας Τρικάλων για την ολική άρνηση στράτευσης καθώς και αλληλέγγυοι/ες σημειώνουν μεταξύ άλλων:  «Το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιου στις 25 Ιουνίου 2014, είναι κομμάτι της στρατιωτικής καταστολής και άρρηκτα συνδεδεμένο με την οδυνηρή πραγματικότητα της καταστολής των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Είναι μια ακόμα απόδειξη του αντιανθρώπινου ρόλου των στρατιωτικών αρχών που εναρμονίζεται με την αντικοινωνική δράση του κράτους. Ενός ρόλου που έχει να κάνει με την διαμόρφωση των υπηκόων σε πειθήνιους και άβολους δούλους για να υπηρετούν «τους από πάνω» και που επιφυλάσσει άγριες διώξεις για όσους γυρνάνε δημόσια την πλάτη τους στην θητεία. Βέβαια όσοι επιλέγουν την θητεία, έρχονται αντιμέτωποι με μια διαρκή απάνθρωπη διαδικασία καθημερινού χτυπήματος της προσωπικότητας τους, του υποβιβασμού της αξιοπρέπειας τους και της καταστολής της συνείδησης τους, μετατρέποντάς τους σε ανδρείκελα».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.