Γιάννενα: Με συμμετοχή οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις (photos)

Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Με τη συμμετοχή του κόσμου να κυμαίνεται στα επίπεδα των προηγούμενων συγκεντρώσεων (πάνω από 2000 άτομα) και αντίπαλο τον άσχημο καιρό (κρύο και ψιλόβροχο) πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στα Γιάννενα.

Πρώτη ξεκίνησε γύρω στις 11 η διαδήλωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) από το δημαρχείο. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ο Χρήστος Δούβλης, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, εργάτης στο εργοστάσιο «Πίνδος».

Λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να ανεβαίνει την οδό Αβέρωφ η πορεία την οποία καλούσαν με αφετηρία τη Γιοσέφ Ελιγιά, Εργατικό Κέντρο, νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία. Η πορεία αφού έφτασε ως το ύψος της Ακαδημίας κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ

Πολλά τα μπλοκ στη δεύτερη συγκέντρωση, απόδειξη μιας κινητικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε χώρους εργασίας που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης όπως το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (οκτώ διοικητικοί υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση καθώς, μέσα Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία της περίφημης διαθεσιμότητας) και κλάδοι όπως οι φοροτεχνικοί (συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ στο τέλος της συγκέντρωσης) οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος των προσλήψεων απασχόλησης που υπόσχεται η κυβέρνηση για εργασία και ζωή με το κομμάτι.

kapsalis_albanisΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Το παρών στη διαδήλωση στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων έδωσαν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης μαζί με τον αναπλ. πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη (φωτογραφία δεξιά).

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν με δικό τους ξεχωριστό μπλοκ: ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού, η τοπική ΕΛΜΕ, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ), η ΕΡΓΑΣ, ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου, ο σύλλογος των πανεπιστημιακών, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, φοιτητικοί σύλλογοι, το σωματείο βάσης εργαζομένων διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ), ο σύλλογος πολιτικών υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ηπείρου και Επτανήσων, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ).

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Μηδαμινή ήταν στο μεταξύ η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση καθώς ελάχιστοι έμποροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ για κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Προσυγκέντρωση πραγματοποίησε στη δημόσια βιβλιοθήκη η ΠΑΣΕΒΕ και στη συνέχεια συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ.

(Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

ypalliloi_yetha panepisthmio_dioikitikoi kosmos_apergia ergatiko_poreia2711 ergazomenoi_hatzikosta forotexnikoi_apergia katharistries_apergia ergas_apergia era_apergia elme_apergia drasy_apergia apergia2711 daskaloi_apergia dep_apergia deyai_apergia apergia_ese apergia_2711_kosmos akmi_apergia


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.