Γιάννενα: Κάλεσμα για συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

orario1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεχείλωμα του ωραρίου μέσω του ανοίγματος των καταστημάτων και τις Κυριακές καλείται αύριο Κυριακή στα Γιάννενα στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που καλείται στο εμπόριο.

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν, με βάση τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση, να λειτουργήσουν και αύριο, στο πλαίσιο των ανοιχτών εμπορικών για οκτώ Κυριακές το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πόλη των Ιωαννίνων προβλέπεται με βάση σχετική απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα μία ακόμη Κυριακή, την τελευταία του χρόνου (28 Δεκεμβρίου), γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έρχεται ένας εργασιακός «γολγοθάς» για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα αφού θα εργαστούν τρεις συνεχόμενες Κυριακές (τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την επόμενη Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου).

Το «δωράκι» αυτό στα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς με τροπολογία που έφερε αυτή την εβδομάδα  στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ η κυβέρνηση τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και τρίτη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβριο.

«Αυτή η κυβέρνηση της πλήρους υποταγής στα εργοδοτικά αιτήματα, κινείται πια τόσο επιθετικά και ρεβανσιστικά απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και τους μικρομεσαίους εμπόρους, θέλοντας κυριολεκτικά να τους ξοντώσει αφού ουσιαστικά τους αναγκάζει να εργαστούν «σερί», χωρίς καμιά ανάπαυση, χωρίς καμιά ξεκούραση για πάνω από 1 μήνα.  Οι δε εμποροϋπάλληλοι, θα «λιώσουν» απλήρωτοι μέσα στα μαγαζιά καθόλη την εορταστική περίοδο. Αυτή η Κυβέρνηση, μπροστά στις απαιτήσεις και τις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών, δεν διστάζει να κάνει κουρελόχαρτο το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο που η ίδια ψήφισε πριν από 1 χρόνο (Ν. 4177), προσθέτοντας συνέχεια Κυριακές. Εάν νομίζουν ότι θα μας κάμψουν, κάνουν μεγάλο λάθος. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου που έχει προκηρύξει για την Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλώντας σε αγώνα για την κατάργηση όλης της αντεργατικής νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική επανακαθιέρωση της Κυριακής – Αργίας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλείται, από την Πρωτοβουλία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις 10.30 το πρωί στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.