Γιάννενα: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS 2014

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2014, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ενώνει για πρώτη φορά τη φωνή του με πάνω από 300 εθελοντές και 61 φορείς σε 25 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, για να στείλει ένα δυνατό μήνυμα ζωής: «ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ – ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ HIV/AIDS».

Τριήμερα εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, στα Ιωάννινα και στην Κύπρο στις 29-30/11 και 1/12, ενώ δρώμενα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διανομής προφυλακτικών προγραμματίζονται την 1η Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στην Ικαρία, στην Κεφαλλονιά, στο Κιλκίς, στην Κοζάνη, στην Κομοτηνή, στην Κω, στη Λευκάδα, στα Μέγαρα, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στη Ρόδο, στη Σάμο, στις Σέρρες, στην Τρίπολη, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στην Κέρκυρα, στη Σύρο, στην Ξάνθη, στην Κόρινθο και στην Κύπρο.

Στα Ιωάννινα ενώνουν για πρώτη φορά τις θετικές φωνές τους πάνω από 10 ομάδες. Οι δράσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τον ΟΑΣΗ, την ΛΟΙ, την Painted Youth, τους φοιτητές του προγράμματος Erasmus, τους StayHuman, τους Pagouristas και το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου.

Για την ενίσχυση του συλλόγου, διάφοροι καλλιτέχνες της πόλης θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια μοναδική έκθεση που αφορά τον HIV και τοAIDS, ενώ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και μπαζάρ χειροποίητων από τους Lake Crafters.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Olympic, όπου θα  μιλήσουν οι εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν διανομές δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού από τους εθελοντές με τη συμμετοχή των φοιτητών του προγράμματος Erasmus, την εθελοντική ομάδα της πόλης μας Paguristas, την ακτιβιστική ομάδα StayHuman και μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας StreetArt Ioannina. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν τον ιο του HIV από τα σταντ των ομάδων, μεταξύ των συμμετεχόντων και το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί η ετήσια εκδήλωση/γκαλά στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Olympic, στην οποία θα απονεμηθούν και οι τιμητικές διακρίσεις του ΟΑΣΗ «Ακτιβιστής/ρια της χρονιάς 2014».

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, υπό τους ήχους των MACAU SAMBA θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο Μιχαήλ Αγγέλου ζωντανό δρώμενο “H μεγάλη κόκκινη λωρίδα του AIDS”.

Την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν διανομές δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στο Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ, στις εστίες της Δόμπολης και το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και στην Περιφέρεια Ηπείρου (Πρώην Νομαρχία).

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, μέρος των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθούν εντός του ξενοδοχείου Olympic.

aids_ekdilosisΤο πρόγραμμα αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Νοεμβρίου

11:00 Συνέντευξη τύπου | Hotel Olympic

12:00  Έναρξη Έκθεσης Καλλιτεχνών /  Έναρξη Μπαζάρ Χειροποίητων

13:00-15:00 / 17:00-19:00 Διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού | Πεζόδρομος Μιχαήλ Αγγέλου

20:00 AIDS-Gala / Χαιρετισμοί | Hotel Olympic

Απονομή Βραβείων Διάκρισης του ΟΑΣΗ «Ακτιβίστριες/ες της χρονιάς 2014»

22:00 Πάρτι των lgbt-Νέων Ιωαννίνων Painted Youth

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Νοεμβρίου

12:00-20:00  Έκθεση Καλλιτεχνών / Μπαζάρ Χειροποίητων

12:00-14:00 Διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού σε πέντε σημεία της πόλης

17:00 Flash Mob: Οι MACAU SAMBA live | Πεζόδρομος Μιχαήλ Αγγέλου

18:00-20:00 Διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού σε πέντε σημεία της πόλης

(Στον χώρο θα υπάρχουν stand των ομάδων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ενημερώνοντας το κοινό).

ΔΕΥΤΕΡΑ  1η Δεκεμβρίου

12:00 -14:00 Διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στο Πανεπιστήμιο, στα ΤΕΙ και στις εστίες Δόμπολη.

17:00-20:00 Διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην Κεντρική Πλατεία και στην Περιφέρεια Ηπείρου (Πρώην Νομαρχία).

Ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνετε τόσο στην πόλη μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σας καλούμε να φωνάξετε μαζί μας το φετινό σύνθημα «Να τελειώνουμε με το HIV/AIDS».

Θετική Φωνή – Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας

ΟΑΣΗ – Ομοφυλοφιλικός, Αμφισεξουαλικός Σύνδεσμος Ηπείρου


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.