Γενική συνέλευση εμποροϋπαλλήλων ενόψει απεργίας

Γενική συνέλευση ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 27 Νοέμβρη καλεί την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων.

Το Σωματείο καλεί ακόμη σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχείο.

«Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.
Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διαχρονικός υποστηρικτής της ιδιωτικής ασφάλισης, σε παρέμβαση του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έθεσε το ζήτημα ότι οι παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους, θα γίνονται με διαβάθμιση και ανάλογα με τα ένσημα.
Τίθεται έτσι υπό αμφισβήτηση η καθολικότητα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους, ενώ βαθαίνει η διάκριση με τους άνεργους και τους εργαζόμενους ωρομίσθιους και μερικώς απασχολούμενους. Ο ασφαλισμένος θα «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας από το Ταμείο του ανάλογα με τις εισφορές (ένσημα) που θα έχει καταβάλει σε ετήσια βάση, καθαρά «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» στην κάλυψη των ασφαλισμένων από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία. Αυτή η λογική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους άνεργους και τους ωρομίσθιους που δεν θα έχουν πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση να «επαιτούν» παροχές υγείας από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή κάποιες ΜΚΟ, οδηγεί στην προετοιμασία για πλήρη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές. Η υγεία θα είναι πλέον ατομική μας ευθύνη. Παράλληλα «τρέχουν» συνεχείς εξελίξεις και στο ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής αργίας.
Η συγκυβέρνηση στην προσπάθεια της να προλάβει απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ για την Κυριακάτικη αργία, δηλώνει καθημερινά ότι ακόμα και αν το ΣΤΕ αποφασίσει θετικά για το δικαίωμα των εργαζομένων στην αργία της Κυριακής, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρήσεων την λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμμαχία της με το μεγάλο κεφάλαιο» επισημαίνει και διεκδικεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης υποχρεωτικά εκτελεστέας από το σύνολο της εργοδοσίας με κατώτερο μισθό στα επίπεδα του 2009 δηλ. 920 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
• Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης, μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
• Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
• Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζόμενων.
• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
• Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με χρηματοδότηση 100%.
• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.