Γ. Σταθάκης: «Δεν είναι στο πρόγραμμά μας η μονομερής διαγραφή του χρέους»

Τρεις ομιλίες από σήμερα στην Ήπειρο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τρεις ομιλίες τις οποίες θα δώσει ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης στην Ήπειρο, αρχής γενομένης από σήμερα Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, στα Ιωάννινα. Ο κ. Σταθάκης μιλά στις 7 το απόγευμα στα Λιθαρίτσια, προσκεκλημένος της ΝΕ Ιωαννίνων του κόμματος με θέμα «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Με την εσωκομματική συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ να εντείνεται ενόψει μίας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επικρατήσει, το ερώτημα είναι ποια οικονομική πολιτική θα ακολουθήσει το κόμμα σε ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα του χρέους.

Ο κ. Σταθάκης ανήκει στην προεδρική πτέρυγα η οποία προκρίνει διαπραγμάτευση για το χρέος χωρίς μονομερή διαγραφή του, γεγονός το οποίο προκαλεί έντονη δυσφορία στα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία προτείνουν μία ριζοσπαστικότερη λύση απέναντι στους δανειστές, λύση η οποία συμβαδίζει και με παλαιότερες διακηρύξεις του κόμματος.

«Θα διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο χωρίς να είναι στο πρόγραμμά μας η μονομερής διαγραφή του χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 την Τρίτη, 30/9 ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας:  «Μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης, ενώ σε αντίθεση με την τοποθέτηση του κ. Τόλιου για μη εξυπηρέτηση του χρέους ανέφερε: «Θα διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο με άλλους όρους. Η δανειακή σύμβαση θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης καθώς η παρούσα είναι μη βιώσιμη και μη εφαρμόσιμη. Θα βρούμε μια λύση βιώσιμη για την Ελλάδα και συμφέρουσα για τους δανειστές».

afisa_stathakisΤο πρωί της Τετάρτης, 1η Οκτωβρίου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε πως «το χρέος χρειάζεται “κούρεμα” πάνω από 50%» προσθέτοντας: «Η χώρα δεν μπορεί να πληρώνει 9 δις τον χρόνο, αυτό είναι το βασικό» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αν δεν μειωθεί αυτό τουλάχιστον κατά 50%, δεν γίνεται…».

Οταν ρωτήθηκε για το αν εννοεί επιμήκυνση της αποπληρωμής αυτού του ποσού ή διαγραφής του αντίστοιχου που απομένει, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ζητεί απομείωση του χρέους αλλά ελάφρυνση, δηλαδή μια μικρή επιμήκυνση», γιατί μιλάμε για χαμηλά επιτόκια που δεν μπορούν να μειωθούν κι άλλο, ενώ «αυτό που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη απομείωση του χρέους».

ΣΕ ΑΡΤΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο κ. Σταθάκης θα μιλήσει για το ίδιο θέμα:

  • ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 2/10 ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, με την παρουσία της βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα του συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ»
  • ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3/10 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ στις 8 το απόγευμα στο «Πάνθεον».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.