Έξοδα παράστασης στο Δήμο για τους…καφέδες

pneumatiko_kentro

Με την επισήμανση ότι «με το ισχύον καθεστώς στους ΟΤΑ σήμερα, δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε έναν καφέ να προσφέρει στον επισκέπτη του γραφείου του ο πρόεδρος ενός οργανισμού του Δήμου, αν δεν τον πληρώσει από την τσέπη του» η δημοτική αρχή των Ιωαννίνων απαντά στις επικρίσεις που δέχεται όσον αφορά τα έξοδα παράστασης αιρετών.

Υπενθυμίζεται ότι με κατά πλειοψηφία αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ), το Πνευματικό Κέντρο και ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος, αυτή την εβδομάδα, δόθηκε το πράσινο φως ώστε να αμειφθούν οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων.

Συγκεκριμένα, στον κ. Τσουμάνη, πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, θα δοθεί μηνιαία αποζημίωση ύψους 800 ευρώ (430 ευρώ θα λάβει η αντιπρόεδρος Ειρήνη Βαρτζιώτη), στον κ. Γκόγκο, πρόεδρο του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου θα δοθεί, το 2015, ετήσια αποζημίωση ύψους 10.800 ευρώ, ενώ στον κ. Σαρακατσιάνο, πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, θα δοθεί ετήσια αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να επικυρωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Επισημαίνεται ότι: «Αποτελεί πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του ορισμού εξόδων παράστασης στους αιρετούς που διοικούν νομικά πρόσωπα του Δήμου Ιωαννιτών, όπου εκ του νόμου προβλέπεται  το σχετικό κονδύλιο.

Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδες ζήτημα αξιοπρέπειας για την αυτοδιοίκηση, να μπορεί ο κάθε αιρετός που αφιερώνει πολλές ώρες από το χρόνο του, τη δουλειά του, τη ζωή του, να καλύπτει τα έξοδα που απαιτεί η θέση για την οποία εργάζεται. Δεν μιλάμε για υπέρογκες αμοιβές αλλά για τα στοιχειώδη έξοδα παράστασης.

Με το ισχύον καθεστώς στους ΟΤΑ σήμερα, δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε έναν καφέ να προσφέρει στον επισκέπτη του γραφείου του ο πρόεδρος ενός οργανισμού του Δήμου, αν δεν τον πληρώσει από την τσέπη του».

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ «ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ»

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Θεωρούμε επίσης ότι έχουν όλοι δικαίωμα να αναλαμβάνουν θέση ευθύνης σε ένα Δήμο. Ελεύθεροι επαγγελματίες, χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, άνεργοι, άνθρωποι που ‘κόβουν’  χρόνο από την επαγγελματική τους δραστηριότητα με την οποία βιοπορίζονται. Διαφορετικά η αυτοδιοίκηση θα ήταν υπόθεση για τους ‘έχοντες και κατέχοντες’.

Θεωρούμε ότι υποβιβάζει την αυτοδιοίκηση και αποτελεί χαρακτηριστικό λαϊκισμού, η επιχειρηματολογία περί του ότι ο αιρετός που αναλαμβάνει θέση ευθύνης και που ούτως ή άλλως προσφέρει στο Δήμο το χρόνο του, θα πρέπει  να χρηματοδοτεί παράλληλα και τις ανάγκες της θέσης του ή να αναγκάζεται να λειτουργεί σε καθεστώς μιζέριας».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.