Αιτήσεις για το ΟΣΔΕ στην Πρέβεζα δέχεται η Περιφέρεια

Ετοιμάζεται και για την υπόλοιπη Ήπειρο

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική στη χώρα που κατέθεσε αίτηση και πιστοποιήθηκε ως φορέας συγκέντρωσης από τους αγρότες δηλώσεων ΟΣΔΕ, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράττουν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.  Σήμερα η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται στην Π.Ε. Πρέβεζας, ενώ πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι τα επόμενα χρόνια να αναλάβει το έργο και σε άλλες περιφερειακές ενότητες.
Στο θέμα αυτό και με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες αγροτών για υπέρογκες χρεώσεις που τους γίνονται από άλλους πιστοποιημένους φορείς, αναφέρθηκε την Παρασκευή, σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων:

«Κάναμε μία τεράστια, και ίσως μοναδική προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα, για να πάρουμε ένα  τμήμα από το ΟΣΔΕ, εκεί που βλέπαμε πως τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, υπάρχει μεγάλο κενό, με μοναδικό σκοπό να συνδράμουμε τους κτηνοτρόφους και όλους αυτούς που διεκδικούν μια καλύτερη μοίρα. Δυστυχώς, όπου πηγαίνουμε αυτόν τον καιρό στην Ήπειρο, μας  διαμαρτύρονται  ότι είναι υψηλές οι τιμές που ζητούνται για τις δηλώσεις για το ΟΣΔΕ. Δεν θέλαμε σε αυτή τη φάση να κοντραριστούμε με κανέναν και προτείνουμε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προς όφελος των κτηνοτρόφων.

Μας παρακάλεσαν κεντρικά να δηλώσουμε τελικά μόνο την Π.Ε. Πρέβεζας για το ΟΣΔΕ,  κάτι που κάναμε,  παρά την προετοιμασία  που είχαμε κάνει  και για άλλες περιοχές.

Επειδή πρώτη φορά γίνεται αυτό, πιστεύω ότι του χρόνου θα αναπτυχθούν τέτοιες συνεργασίες για το ΟΣΔΕ που θα έχουν σοβαρά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα, που είναι  ένας κατατρεγμένος κλάδος, που θέλει βοήθεια. Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή, ξεκινάμε με την ενασχόληση με το ΟΣΔΕ στην περιοχή της Πρέβεζας. Όμως, παραμένουμε ανοιχτοί σε όλους τους άλλους φορείς που ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο, ώστε να γίνει κάτι προς όφελος την κτηνοτρόφων».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.