Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Απαράδεκτο το διάταγμα απολύσεων στα ΚΤΕΛ

ktel

Την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο στην ουσία απελευθερώνονται οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας ζητά το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη Κυβερνητική απόφαση να εκδοθεί εν κρυπτώ μέσα στον Αύγουστο» το παραπάνω διάταγμα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων το καταδικάζει και το χαρακτηρίζει ως δώρο στην εργοδοσία. Ταυτόχρονα καταγγέλλει την Κυβέρνηση η οποία «στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να στηρίζει τους εργοδότες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των συναδέλφων πως το συγκεκριμένο διάταγμα θα οδηγήσει σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων με στόχο την πρόσληψη νέων φθηνών υπαλλήλων».

«Είναι αδιανόητο η εμπειρία και η ικανότητα ενός οδηγού, η οποία σχετίζεται άμεσα με τη γενικότερη οδική ασφάλεια να απαξιώνεται με στόχο να γεμίσουν κάποιοι με περισσότερα χρήματα τις τσέπες τους», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο δηλώνοντας τη στήριξή του στην Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας στην προσπάθειά της να καταργήσει το Π.Δ. 94/2014.

Καλεί ακόμη τα τα Σωματεία – Μέλη του να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την πρώτη πράξη απελευθέρωσης των απολύσεων.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.