Εργασίες από το Δήμο στα σχολεία των Ιωαννίνων

Απολογισμός έργου από τη δημοτική αρχή

Έναν μίνι απολογισμό του έργου στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Παρασκευή, 1η Αυγούστου ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, η Αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.

Η δουλειά που έγινε από την Επιτροπή Παιδείας και τις δύο Σχολικές Επιτροπές είναι κολοσσιαία, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία, κάνοντας ειδική μνεία στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συνέδραμε σε ορισμένες, δύσκολες, περιπτώσεις.

«Είχε προηγηθεί ένα σπουδαίο έργο για τον εξορθολογισμό των δαπανών. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, έργα συντήρησης σε όλα τα σχολεία του δήμου μας. Ζητούμε από τους μαθητές και τους γονείς να συνδράμουν από την πλευρά τους, ώστε οι υποδομές αυτές να διατηρηθούν και να αναβαθμιστούν», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αναλυτικά στοιχεία για τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται έδωσε η αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την έναρξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής και παρότι εξελίχθηκε μέσα σε ένα δύσκολο, οικονομικά, περιβάλλον, είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεραστούν παθογένειες, αμέλειες και αδιαφορία των προηγούμενων ετών.

«Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα αξιολογήσαμε προτεραιότητες, εξορθολογήσαμε δαπάνες, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών και χωρίς περικοπές στις καθημερινές υπηρεσίες των σχολείων, καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε η κ. Τσίλη.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που ακολουθήθηκε είναι σήμερα να βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Παρεμβάσεις σε στέγες, σοβατίσματα, βαψίματα, αντικατάσταση σε λέβητες και σώματα καλοριφέρ, πόρτες, παράθυρα, πυρασφάλεια, αλεξικέραυνα και αναβάθμιση των εργαστηρίων πληροφορικής, είναι ορισμένες από τις παρεμβάσεις που γίνονται και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

«Η νέα χρονιά, για τους μαθητές μας θα ξεκινήσει εντελώς διαφορετικά. Θα βρεθούν σε ένα περιβάλλον ελκυστικό και καλαίσθητο. Πρόκειται για μία συλλογική δουλειά που γίνεται σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, την εκπαιδευτική κοινότητα και τις υπηρεσίες του Δήμου», σημείωσε η κ. Τσίλη.

Στις προτεραιότητες που τίθενται πλέον, είναι η ολοκλήρωση της τακτοποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολείων και η πολεοδομική νομιμοποίηση των κτιρίων.

Και τα δύο αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη των σχολικών μονάδων σε οποιοδήποτε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς, τόνισε πως με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στο δήμο.

«Πιστεύουμε στην δημόσια παιδεία και το αποδείξαμε όταν πολλά κατέρρεαν. Με συνεργασία και με μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε όχι μόνο να μην λείπει τίποτα από τα σχολεία αλλά να επενδύσουμε και στο μέλλον. Παρότι οι πιστώσεις που λαμβάναμε ανέρχονται στο ένα τρίτο των προηγούμενων ετών, πληρώσαμε χρέη που υπήρχαν και δημιουργήσαμε υποδομές. Δόθηκε ένας τεράστιος αγώνας από όλους. Τα σχολεία βέβαια είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια…Εμείς από την πλευρά μας το κάνουμε», ανέφερε.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες διαγραμμίσεων στους δρόμους που διέρχονται έξω απ’ όλα τα σχολεία του Δήμου ενώ θα αναζητηθούν λύσεις και για παρεμβάσεις στις αυλές και τους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται τέλος ότι όλα τα σχολεία έχουν συνδεθεί με το δίκτυο οπτικών ινών και έχουν δωρεάν ίντερνετ.

ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ

Παράλληλα όλα τα σχολεία εφοδιάζονται με γραφική ύλη και υλικά καθαριότητας σε ποσότητες που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους μέχρι το τέλος του έτους. Κι αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την δρομολογούμενη κατάργηση των σχολικών επιτροπών.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.