Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησε η «Ήπειρος Ανατροπής»

oaed1

Στα Γιάννενα

Το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στα Ιωάννινα επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Βασίλης Τσίκαρης, Κώστας Μπασιούκας, Σπύρος Πάικας καθώς και μέλη της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη και ικανοποιητική για τους πολίτες λειτουργία του Οργανισμού αλλά και στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, Εκσυγχρονισμός, ιδιόκτητος και εύκολα προσβάσιμος χώρος στους πολίτες, αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του ρόλου του ΟΑΕΔ στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αξιολόγηση καθημερινά με την δουλειά τους απέναντι στους άνεργους συμπολίτες και όχι με τις μνημονιακές διαδικασίες της κυβέρνησης, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης επεσήμανε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 300 πολίτες και να συμβάλλουν στην διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητας των ανέργων.

Το προφίλ των άνεργων στην Ήπειρο δεν διαφέρει σε σχέση με τα πανελλαδικά στοιχεία. Κι εδώ από την ανεργία πλήττονται κυρίως οι γυναίκες, οι νέοι μέχρι 35 ετών, όπως και οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ηλικίες 35-45 ετών.

ipiros_anatropis_logo«Η επιλογή της συγκυβέρνησης όπως έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα είναι εξοικονόμηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για κατάρτιση ανέργων και όχι για την δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας. Η συνεχώς μειούμενη εποπτεία από την πολιτεία στα ιδιωτικά Κέντρα Κατάρτισης που πληθαίνουν καθημερινά και ο περιορισμένος έλεγχος στους όρους και την αναγκαιότητα λειτουργίας τους δημιουργεί συνθήκες εκμετάλλευσης των ανέργων και όχι ενίσχυσης της θέσης τους – μέσω της κατάρτισης – στην αγορά εργασίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης.


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.