Επί ποδός κατά της αξιολόγησης η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Κήρυξε στάση εργασίας για τα σεμινάρια εκμάθησης που ετοιμάζει το υπουργείο

Επί ποδός ώστε να ακυρωθεί η εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία βρίσκεται η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο Παιδείας όπως-όπως, και με σκοτεινές διαδικασίες, προωθεί το υπουργείο τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κήρυξε από τώρα κιόλας 3ωρη στάση εργασίας για τις ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων που συμπληρώνονται από τις αντίστοιχες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ για να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη οι Διευθυντές που δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρακολουθήσουν, αλλά και οι συνάδελφοι που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΕΛΜΕ στο χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων της ντροπής, όπως τα χαρακτηρίζει.

«Την ίδια στιγμή που ο υπουργός παιδείας παραδέχεται ότι λείπουν 22.000 εκπαιδευτικοί και δηλώνει κυνικά ότι το θέμα αυτό θα αντιμετωπιζόταν με συγχωνεύσεις (!!!), το υπουργείο καλεί τους διευθυντές για να τους μάθει πώς θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους, προσπαθώντας να τους κάνει συνένοχους στην άθλια πολιτική των απολύσεων και των κλεισιμάτων. Το επόμενο διάστημα είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί να στηθεί ένα τέτοιο σεμινάριο και στα Γιάννενα», τονίζεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν η πρόεδρος του ΔΣ Αλέκα Μαντζούστου και ο γραμματέας Λευτέρης Παπαθανάσης.

Η ΕΛΜΕ καλεί τους Διευθυντές, ως μέλη του συνδικάτου, να απέχουν από τα σεμινάρια αυτά (όπως κι από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης) και τους υπόλοιπους συναδέλφους δυναμικά και αποφασιστικά να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση δηλώνει τη διάθεση των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση-χειραγώγηση, στις απολύσεις και τα κλεισίματα.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Να σημειωθεί ότι τρίωρες στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο έχει ήδη κηρύξει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας εκφράζοντας την αντίθεσή της στη διοργάνωση σεμιναρίων για τους διευθυντές εκπαίδευσης που έχει ήδη προγραμματίσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.