Ένας σταθμός έρευνας για όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 η τελετή εγκαινίων του Λαμπριαδείου Σταθμού Έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Άνω Πεδινά.

Στην τελετή παρέστησαν ο π. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος  Σπύρου, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος  Δούβλης και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Λαμπριαδείου Κληροδοτήματος, ο Αντιδήμαρχος  του Δήμου Ιωαννιτών  κ. Παντελής Κολόκας, η Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας κα Μαργαρίτα Τζαφλίδου, η Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών κα Θεώνη Τράγκα, το μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταύρος Νικολόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γαβρίλης Παπαναστασίου, ο Καθηγητής κ. Τζών Χάλλεϋ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού Έρευνας, καθώς και πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ. π. Χρυσόστομος,  ο οποίος ευχήθηκε ευόδωση των στόχων του Σταθμού.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει το Πανεπιστήμιο για τον συγκεκριμένο σταθμό, τονίζοντας ότι ο Σταθμός αυτός μπορεί να αξιοποιηθεί από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τόνισε, επίσης, τις παρεμφερείς δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, όπως είναι η διοργάνωση Θερινών Σχολείων και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων. Παράλληλα, επισήμανε την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ζαγορίου και τα Άνω Πεδινά.

Η Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας τόνισε τη μεγάλη σημασία του εγχειρήματος και τη δυνατότητα που διαμορφώνεται αφενός να επισκεφθούν τον Σταθμό πολλοί ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αφετέρου να αναπτυχθεί ολόκληρη η περιοχή του Ζαγορίου.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών τόνισε τη σημασία που έχει για το Τμήμα της ένας τέτοιος Σταθμός και υποσχέθηκε ότι θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι ίδρυσης και λειτουργίας του Σταθμού.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου διαβεβαίωσε τον Πρύτανη και το Πανεπιστήμιο ότι ο Δήμος Ζαγορίου θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, που έχουν αμοιβαίο όφελος για το Πανεπιστήμιο και τον Δήμο Ζαγορίου.

Στη συνέχεια μίλησε ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών κ. Τζων Χάλλεϋ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Σταθμό και ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για συνεργασία με ανάλογα Κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.  Ο κ. Χάλλεϋ ανέδειξε την εκπληκτική βιοποικιλότητα της περιοχής και τα πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική στο ευρύτερο γεωγραφικό περιβάλλον.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.