Ένα βιβλίο για την εβραϊκή κοινότητα των Τρικάλων

evraiki_koinothta_trikala

Παρουσίαση τη Δευτέρα, 20/10 στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Το βιβλία «Η εβραϊκή κοινότητα Τρικάλων 1881-1940. Προσπάθεια ανάπλασης μιας εποχής» του ιστορικού Κώστα Μιχαλάκη το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΥΠΟΙΣ παρουσιάζεται τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο καφέ «Θυμωμένο Πορτραίτο» (free thinking area, Καποδιστρίου 20 τηλ 2651068550).

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να καλύψει ένα κενό στην βιβλιογραφία, καθώς, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο συγγραφέας, δεν υπήρχαν παρά λίγες ανακοινώσεις ή σκόρπιες αναφορές για την πολύ ζωντανή και δημιουργική αυτή Κοινότητα.

Ακολουθώντας χρονολογική σειρά και αξιοποιώντας τις διαθέσιμες πηγές, κ. Μιχαλάκης προσπαθεί να δώσει το κλίμα που επικρατούσε στην Κοινότητα Τρικάλων αυτά τα 60 χρόνια, τις σχέσεις με τους χριστιανούς, τις αντιθέσεις στους κόλπους της, αλλά και την καθημερινότητα, την προσπάθεια για προκοπή και γνώση.

Προσωπικότητες όπως ο Ασέρ Μωυσής, ο Γιομτώβ Γιακοέλ, η Αλλέγρα Φελούς, ο Σολομών Καπέτας, ο Ιησούς Σαμουηλίδης και ο Χαϊμ Κοέν, αλλά και οι ιδεολογίες του Σιωνισμού, του Σοσιαλισμού και του Αφομοιωτισμού περνάνε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νίκος Τζαφλέρης, Ιστορικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΑΠΘ

Ελισάφ Μωυσής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων

Κώστας Μιχαλάκης, συγγραφέας του βιβλίου


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.