Εμπρησμός και βανδαλισμοί  στο 4o Λύκειο Ιωαννίνων

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, επισκέφθηκαν την Κυριακή το πρωί ο  Δήμαρχος  Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας.

Ξημερώματα προς Κυριακή, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αίθουσα του σχολείου και προκάλεσαν βανδαλισμούς. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ενημερώθηκαν για το συμβάν από την Διεύθυνση του Λυκείου και την Αστυνομία -ενόσω βρίσκονταν στην εκδήλωση Μνήμης στους Λιγκιάδες- και αμέσως έσπευσαν στο σχολείο.

Ενημερώθηκαν επί τόπου από την Διεύθυνση και καθηγητές του σχολείου και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» τις ζημιές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, γύρω στις 5 η ώρα ξημερώματα Κυριακής, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από περίοικους για φωτιά σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου του σχολείου. Οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν ανάψει φωτιά στις τρεις κουρτίνες των παραθύρων κι ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κτίριο.

Στη συγκεκριμένη αίθουσα προκλήθηκαν ζημιές στα παράθυρα, τα καλοριφέρ και τους τοίχους. Ύστερα από συνεννόηση του Αντιδημάρχου Παιδείας, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης.

Ακόμη οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε τοίχο του 2ου ορόφου, τον οποίο προσπάθησαν να σπάσουν. Παράλληλα παραβίασαν την πόρτα που οδηγεί σε μια μικρή γωνιακή αίθουσα στην σοφίτα του κτιρίου, από την οποία μπορούσε «τσιλιαδόρος» να εποπτεύει την αυλή και τους δρόμους γύρω από το σχολείο. Η Σήμανση πήρε αποτυπώματα και η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι αξιοσημείωτο το ότι δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης σε εξωτερικές πόρτες του σχολείου.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έγκαιρη επέμβαση η οποία απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ υπογράμμισε πως «προκαλεί τουλάχιστον αποτροπιασμό και μόνον η σκέψη ότι μπορεί κάποιοι να θέλουν να κάψουν ένα σχολείο».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.