ΕΛΜΕ: Είκοσι κενά συν υποστελέχωση στην Πρέβεζα

Με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Πρέβεζα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Για τα Γυμνάσια τα Λύκεια το σχολείο της Ειδικής Αγωγής και το Μουσικό σχολείο του νομού τα κενά υπολογίζονται περίπου στα 20, «από τα οποία τα περισσότερα πρόκειται να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών ‘σε βάθος χρόνου’ όπως υποστήριξε  και ο Υπουργός Παιδείας στην πρόσφατη συνέντευξη του και ανάλογα με την χρηματοδοτική ροή των ΕΣΠΑ».

«Όμως και τα κενά που ‘καλύφθηκαν’, καλύφθηκαν με μια λογιστική-δημοσιονομική λογική που σημαντικά απέχει από τις πραγματικές εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές  ανάγκες. Αρκετοί καθηγητές μετακινούνται σε περισσότερα του ενός σχολείου, με αποτέλεσμα να μην οικοδομείται η απαιτούμενη παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές και τις ιδιαιτερότητες τους, το αναγκαίο παιδαγωγικό περιβάλλον», σημειώνει η ΕΛΜΕ κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για  υποστελέχωση που έχουν υποστεί σημαντικές υποστηρικτικές δομές όπως οι σχολικές βιβλιοθήκες ενισχυτική διδασκαλία κ.τ.λ.  δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

«Οι καθηγητές, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, θα σταθούν για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και με πλεόνασμα ψυχής και φιλότιμου, θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα ‘ελλείμματα’εκπαιδευτικής ευαισθησίας της κυβέρνησης» τονίζει το Δ.Σ. το οποίο χαιρετίζει με την έναρξη του διδακτικού έτους τους χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που «στέκονται στην αφετηρία μιας ακόμη δύσκολης, για την εκπαίδευση και την κοινωνία χρονιάς».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.