Έκκληση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Κομπάνι

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας συμμετέχει στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες του Κομπάνι.

Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο χώρο του ιατρείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα.

Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, από τις 300.000 που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία. Ζουν σε σκηνές που στήθηκαν στις αρχές Οκτώβρη και δεν μπορούν να τους στεγάσουν το χειμώνα. Πέρα από το κρύο, με την πρώτη βροχή τα στρατόπεδα, που είναι στημένα σε γυμνό χώμα, θα πνιγούν μέσα σε μια θάλασσα λάσπης.

Σήμερα, μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, θα σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης.

Η ανθρωπιστική βοήθεια αφορά στους πρόσφυγες του ηρωικού Κομπάνι που περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν. Εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές περιμένουν πίσω από τα συρματοπλέγματα των συνόρων την επιστροφή στην πατρίδα τους και διεκδικούν με αξιοπρέπεια το δικαίωμα της επιβίωσης ως τη μέρα εκείνη.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την άμεση συγκέντρωση βοήθειας σε φάρμακα, τρόφιμα και χειμωνιάτικο ρουχισμό. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μόνο απ’ το υστέρημά τους μπορούν να βοηθήσουν. Κι αυτοί είναι πάντα, που σε τέτοιες περιπτώσεις, προσφέρουν με τη μεγαλύτερη αυτοθυσία.

Απευθυνόμαστε στις γυναίκες της χώρας μας, που σήμερα γνωρίζουν από πρώτο χέρι πια την απελπισία των ατάιστων μωρών και των ανήμπορων γερόντων αλλά και ταυτόχρονα δεν το βάζουν κάτω. Στις χιλιάδες γυναίκες που οργανώνονται και οργανώνουν μια κοινωνία προκειμένου να επιβιώσει, ζητάμε να απλώσουν το χέρι τους και το κουράγιο τους και λίγο μακρύτερα: στις γυναίκες του Κομπάνι.

Απευθυνόμαστε σε αυτόν τον πολύχρωμο και πολύτροπο γαλαξία της Ελλάδας της κρίσης που αντιστέκεται, οργανώνει και οργανώνεται μέσα από συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, Δήμους, δομές αλληλεγγύης και φορείς και ξεκινάμε άμεσα τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών βάσει της συγκεκριμένης λίστας φαρμάκων και τροφίμων που μας παρέδωσαν πριν λίγες ημέρες οι αρχές της περιοχής.

Η Δήμαρχος του Σουρούτς και ο επικεφαλής των εθελοντών γιατρών, που φροντίζουν τα προσφυγικά στρατόπεδα δουλεύοντας επίσης στο Νοσοκομείο της πόλης, ζητούν κοντέινερς για στέγαση και για τη δημιουργία σχολείων και μικρών νοσοκομειακών μονάδων μέσα στα στρατόπεδα. Ζητούν επίσης ασθενοφόρα, καθώς όλα τα ασθενοφόρα των Δήμων της ευρύτερης περιοχής είναι συγκεντρωμένα στα σύνορα και δεν επαρκούν.

Εμείς, λέμε ναι στην έκκληση των γειτόνων μας και πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο πλευρό τους σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια που οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ως δικαίωμα ζωής.

Ρ/σ «Στο κόκκινο 105,5»
ΚΕΘΕΑ
«Αλληλεγγύη για όλους»
ΑΔΕΔΥ
Συντονιστικό κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων Αττικής
φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

Ώρες λειτουργίας:10-12 πμ και  6-8 μμ από Δευτέρα -Παρασκευή

Τηλέφωνο επικοινωνίας:26820 89805


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.