Εγκρίθηκαν τα έξοδα παράστασης για τους…καφέδες

pneumatiko_kentro

Με την επισήμανση του δημάρχου Θωμά Μπέγκα ότι «ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια της αυτοδιοίκησης, η οποία βάλλεται τα τελευταία χρόνια» το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων με κατά πλειοψηφία απόφασή του, το βράδυ της Δευτέρας, ενέκρινε με βάσει τις προβλέψεις του νόμου τις αμοιβές για έξοδα παράστασης για τους προέδρους τριών οργανισμών.

Ειδικότερα, με τις ψήφους της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα-Κοινωνία Πολιτών» αποφασίστηκε για το 2015 να καταβληθούν:

  • 1082,25 ευρώ (μικτά) μηνιαίως στον πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φίλιππο Τσουμάνη,
  • 433 ευρώ (μικτά) μηναίως στην αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Ειρήνη Βαρτζιώτη,
  • 900 ευρώ (μικτά) μηνιαίως στον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο,
  • 450 ευρώ (μικτά) στον πρόεδρο του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Νίκο Σαρακατσάνο.

«Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να ανταμείψει την εργασία όσων προσφέρουν στους δημότες μέσα από θέσεις ευθύνης» ανέφερε ο κ. Μπέγκας ρωτώντας εάν θέλουμε μία αυτοδιοίκηση που θα είναι θεσμός της ελίτ.

Αρνητική ψήφο έδωσε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με τον επικεφαλής Νίκο Γκόντα να υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να αμείβονται όσοι μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά ρωτώντας παράλληλα εάν είναι ανθηρά τα οικονομικά του δήμου κι επιτρέπουν έξοδα παράστασης.

Αρνητική ήταν η ψήφος της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» με τον επικεφαλής Λάζαρο Νάτση να  σημειώνει ότι οι αμοιβές για τα σημερινά είναι υψηλές και θα έπρεπε να ήταν μειωμένες στο μισό.

Λευκή ψήφο έδωσε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με τον επικεφαλής Άρη Μπαρτζώκα να σημειώνει ότι προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι τα ίδια πρόσωπα επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν αμείβονταν.  Σημείωσε ακόμη ότι την ίδια ώρα δεν μειώνονται τα δημοτικά τέλη για την επόμενη χρονιά.

Αρνητική ψήφο έδωσε τέλος ο επικεφαλής της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης (ΔΡΑΣΥ) Στέφανος Σκοπούλης προτείνοντας τα έξοδα παράστασης των προέδρων των οργανισμών να έρχονται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Απουσίαζε από τη συζήτηση του θέματος η “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι οι πρόεδροι των οργανισμών δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους καφέδες όσων τους επισκέπτονται στο γραφείο τους και κατά συνέπεια επιβάλλεται-μεταξύ άλλων- η καταβολή εξόδων παράστασης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.