ΔΡΑΣΥ: Να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται στο Ν. Ρωμανό

LOGOdrasy

Την συμπαράστασή της στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό εκφράζει η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ). Η παράταξη με επικεφαλής το Στέφανο Σκοπούλη ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Αντίστοιχη πρόταση κατατέθηκε από την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» (ΣΥΡΙΖΑ). Το συμβούλιο συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος.

«Εδώ και μέρες ένας άνθρωπος που βρίσκεται φυλακισμένος αναγκάζεται να καταφύγει στην απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται και παράνομα του τις στερούν.  Η άκαμπτη και αυταρχική στάση της κυβέρνησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Η πολιτική της καταστολής και της δίωξης του πολιτικού φρονήματος, όπως και αν αυτό εκφράζεται, αποτελεί  την θρυαλλίδα για επικίνδυνες εξελίξεις που θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Θεωρούμε χρέος μας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις του φυλακισμένου Νίκου Ρωμανού, να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για την απάνθρωπη μεταχείριση που υφίσταται και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθεί άμεσα το δικαίωμά του στη ζωή», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.