ΔΡΑΣΥ κατά του Μητροπολίτη Κονίτσης

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης «εκφωνεί λόγους μίσους, κόντρα στα ιδανικά που υποτίθεται ότι πρεσβεύει, προσπαθώντας να καταδείξει τους κομμουνιστές ως απειλή για τον ελληνικό λαό και δικαιολογώντας έτσι τον παχυλό μισθό που παίρνει από τους φόρους των εργαζομένων της χώρας» επισημαίνει η δημοτική παράταξη ΔΡΑΣΥ Ιωαννίνων.

Σχολιάζοντας την παρουσία του μητροπολίτη στα μνημόσυνα μίσους για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου σε Γράμμο και Βίτσι η παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από την ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου όπου ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος – φωτογραφίζοντας τη Χρυσή Αυγή – μίλησε για τις ευθύνες ορισμένων κληρικών σε σχέση με την αύξηση των ακραίων τάσεων και ο ομόλογός του Κονίτσης ήρθε με το χειρότερο τρόπο να τον επιβεβαιώσει. Για ακόμη μια φορά παρευρέθηκε στην επέτειο της μάχης του Γράμμου – Βίτσι, στην οποία η Χρυσή Αυγή έκανε έντονη την παρουσία της, πιστός στο ραντεβού που δίνουν οι ανά την Ελλάδα ακροδεξιοί».

Προσθέτει: «Βολικά παραγνωρίζει ότι σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή οι αριστεροί και οι κομμουνιστές είναι αυτοί που πρωτοστατούν στην πάλη απέναντι στους τζιχαντιστές. Όπως επίσης παραγνωρίζει τις φωτεινές μορφές των ιερωμένων που αντιλήφθηκαν ότι ο ρόλος τους ήταν ασυμβίβαστος με την υποταγή στη βία και το φασισμό και αγωνίστηκαν στο πλευρό των κομμουνιστών και όλου του λαού για να φύγουν οι ναζήδες από την Ελλάδα».


 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.