ΔΡΑΣΥ υπέρ πλατιού μετώπου αντίστασης στη Χρυσή Αυγή

Τη συμμετοχή και τη στήριξή της στην αντιφασιστική δράση στην πόλη των Ιωαννίνων δηλώνει η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ) θεωρώντας απαραίτητη «τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου αντίστασης που θα μάχεται και θα αντιπαλεύει κάθε μορφή και εκδοχή φασισμού, είτε αυτή έχει να κάνει με τη Χρυσή Αυγή, είτε με την ίδια την κυβέρνηση και την πολιτική της».

Σε ανακοίνωσή της με φορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη τονίζει:

«Ούτε στα Γιάννενα ούτε πουθενά, το φασισμό τσακίστε σε κάθε γειτονιά! Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πλέον έχουν διαλυθεί και οι τελευταίες αυταπάτες που μπορεί να είχε κάποιος ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μια νεοναζιστική εγκληματική συμμορία με διασυνδέσεις στη μαφία και την αστυνομία, απολαμβάνοντας τη στήριξη σημαντικών μερίδων του ντόπιου κατεστημένου και των ΜΜΕ.

Παρόλα αυτά, οι φονιάδες – νοσταλγοί του Χίτλερ συνεχίζουν να διατηρούν σημαντική επιρροή στην ελληνική κοινωνία. Καίρια είναι ευθύνη των οικονομικών και πολιτικών ελίτ: Δεν είναι μόνο το ακροδεξιό παρελθόν και παρόν συγκεκριμένων ανθρώπων που στελεχώνουν την κυβέρνηση (Πλεύρης, Γεωργιάδης, Βορίδης, Σαμαράς και οι ‘προοδευτικοί’ Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και Σια) – είναι το σύνολο της εφαρμοζόμενης εν μέσω κρίσης πολιτικής, που από τη μία ενθαρρύνει το ρατσισμό και την ξενοφοβία και από την άλλη αντιμετωπίζει όποιον αντιστέκεται με την ολοένα και πιο βίαιη και αυταρχική επέμβαση των μηχανισμών καταστολής.

Η ίδια η κοινωνία όμως δεν είναι άμοιρη ευθυνών, καθώς έμαθε σε μεγάλο βαθμό να ανέχεται και να νομιμοποιεί φασιστικές συμπεριφορές. Τη στιγμή που ισοπεδώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις και που το φασιστικό φίδι σηκώνει το κεφάλι, όποιος θεωρεί ότι κοιτάζοντας ‘τα του οίκου του’ όλα αυτά θα μένουν μακριά του, είναι συνένοχος.  Όσο ανεχόμαστε τέτοιες πρακτικές και πολιτικές, τόσο αυτές θα γίνονται πιο συχνές, και πιο επιθετικές και σύντομα θα χτυπήσουν και την πόρτα μας. Η Ουκρανία, όπου η συμμετοχή των φασιστών στην κυβέρνηση με τις ευλογίες των ΗΠΑ και Ε.Ε., οδήγησε τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο, μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι καθόλου μακριά μας. Όποιος κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, απλά εξασφαλίζει ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά του.

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι αυτά δε γίνονται στα Γιάννενα. Όλο και πληθαίνουν όμως οι εμφανίσεις κλιμακίων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, όλο και εντείνονται οι προσπάθειες ισχυροποίησης των πυρήνων των νεοναζί σε διάφορες συνοικίες της πόλης μας. Η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη, αν δεν υπήρχε η αντίδραση συλλογικοτήτων και συμπολιτών μας που είχαν τα αντανακλαστικά να απαντήσουν μαζικά στις έστω και μικρές προκλήσεις.

Ένας χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ας τον τιμήσουμε κάνοντας πράξη αυτό για το οποίο πάλευε σε όλη του τη ζωή, αυτό για το οποίο τραγουδούσε ο Killah-P: μια κοινωνία που δεν θα διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τα περιουσιακά τους στοιχεία, τη μόρφωση, το χρώμα του δέρματος ή τη φυλή τους. Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται ανάλογα την ατομική επιτυχία, τις διασυνδέσεις ή την εικόνα που καλλιεργούν για τον εαυτό τους, αλλά με βάση την αλληλεγγύη που προσφέρουν, τις ηθικές αξίες που υπηρετούν και τη στάση ζωής που κρατούν στην πράξη. Η Δ.Ρ.Α.ΣΥ. παίρνει θέση δίπλα σε όλους τους αγωνιστές που μάχονται το φασισμό, ενάντια στους νοσταλγούς των πιο σκοτεινών σελίδων της ιστορίας και τους πάτρωνές τους. (…) Ο φασισμός πεθαίνει με τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη και την αντίστασή σε κάθε μορφή καταπίεσης, είτε αυτή μας αφορά άμεσα είτε στρέφεται ενάντια στο διπλανό μας». 


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.